Anderhalve meter afstand houden is lastig met voetballen. Zo peppen AGE-GGK-spelers zich op voor het duel met Hermes DVS.
Volledig scherm
PREMIUM
Anderhalve meter afstand houden is lastig met voetballen. Zo peppen AGE-GGK-spelers zich op voor het duel met Hermes DVS. © Roel Dijkstra

Amateurvoetballers vrezen nieuwe lockdown: ‘De volgende stap is stilleggen’

Het regent afgelastingen in het amateurvoetbal door de oplopende coronabesmettingen met als gevolg een hausse aan inhaalwedstrijden. En dit zorgt voor veel hoofdbrekens bij de KNVB, want inhaalweekeinden zijn schaars en daarom moet er worden uitgeweken naar doordeweekse avonden. ,,Of we de winterstop halen? Ik ben geen Rutte.”

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Slechts twee potjes in eerste klasse vanwege corona: lees hier alle verslagen van het amateurvoetbal
  PREMIUM
  Voetbal Totaal

  Slechts twee potjes in eerste klasse vanwege corona: lees hier alle verslagen van het amateur­voet­bal

  Zonder publiek langs de lijn konden de amateurs in het afgelopen weekeinde blijven voetballen, ondanks het oplopende aantal coronabesmettingen. Door verschillende uitbraken gingen er wel veel wedstrijden niet door. Zo waren er in de eerste klasse B slechts twee (!) wedstrijden. Wat gebeurde er nog meer op de amateurvoetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.