Donny Scharloo
Volledig scherm
PREMIUM
Donny Scharloo © Jan Kok

Donny Scharloo (39) plots weer onder de lat bij Leonidas: ‘Mijn team laat ik nooit zakken’

Jaren keepte Donny Scharloo (39) bij het zondagelftal van Leonidas. Ondanks dat hij al een tijdje gestopt is, stond hij afgelopen weekeinde bij het zaterdagelftal in de derde klasse opeens onder de lat tegen FC Botlek (2-3 verlies). ,,Het is net als fietsen. Je verleert het niet.”

 1. Clubs worstelen met coronamaatregelen voor kantines: ‘Wij kunnen het zelf niet controleren’
  PREMIUM

  Clubs worstelen met coronamaat­re­ge­len voor kantines: ‘Wij kunnen het zelf niet controle­ren’

  Eindelijk zijn alle sportcompetities weer van start. Dat betekent niet dat alles weer als vanouds is. Nog altijd zijn er coronamaatregelen van kracht, bijvoorbeeld bij het kantinebezoek. Voetbalclubs uit de Rotterdamse regio gaan er verschillend mee om. Zo wijst RVVH-voorzitter Mario Papavoine leden alleen op hun eigen verantwoordelijkheid. ,,Ik neem nu niet het risico om in een drukke kantine te gaan staan.”
 2. Oud-Spartanen Danny Koevermans en Sieme Zijm zijn vrienden voor het leven: ‘Het draait niet om status’
  PREMIUM

  Oud-Spartanen Danny Koevermans en Sieme Zijm zijn vrienden voor het leven: ‘Het draait niet om status’

  In de vluchtigheid van de voetballerij zijn vriendschappen vaak van voorbijgaande aard, zo niet die tussen Danny Koevermans (42) en Sieme Zijm (43). De voormalig ploeggenoten bij Sparta delen al twintig jaar lief en leed met elkaar. Sinds dit seizoen komen ze elkaar ook op het werk weer tegen. Op sportpark De Herdgang zijn de ex-profs actief als trainer binnen de PSV Academy.

Rotterdam