Volledig scherm
Fabian de Abreu van FC Dordrecht probeert Elias Mar Omarsson te achterhalen. © BSR Agency

Excelsior komt goed weg tegen hekkensluiter FC Dordrecht

Excelsior kroop vanmiddag door het oog van de naald tegen hekkensluiter FC Dordrecht. De ploeg van trainer Ricardo Moniz vocht zich knap terug van een achterstand en won de derby uiteindelijk nipt, maar ging zéker niet met de schoonheidsprijs naar huis.

Maar weer was het niet overtuigend wat de Kralingers lieten zien. Een helft lang domineerde de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie in het Van Donge & De Roo Stadon. Het resulteerde in de verdiende 1-0 van Anass Achahbar, waar de defensie van Excelsior zich wel heel gemakkelijk liet kloppen. De oud-Feyenoorder kon simpel binnentikken na een slaapmomentje van aanvoerder Sander Fischer.

Het herstel van de Kralingers na rust was indrukwekkend. Trainer Moniz bracht spits Stijn Meijer voor Thomas Oude Kotte, die voor het eerst dit seizoen in de basis startte bij Excelsior. Het resulteerde in een knappe comeback van de Rotterdammers. Eerst tikte Rai Vloet simpel binnen, even later schoof Meijer de bal achter doelman Petar Stoskovic. Van het goede spel van de Dordtse bezoekers was plots niets meer over.

Uit een hoekschop knikte Rai Vloet even later ook de derde Rotterdamse treffer binnen. De aansluitingstreffer van Quincy Hogesteger zorgde voor spanning in de Rijnmond-derby, maar de thuisploeg trok het resultaat uiteindelijk over de streep. De drie punten maskeerden het slechte spel van de eerste helft, maar na de 3-2 winst praat daar over een maand uiteindelijk niemand meer over.

Rotterdam