Volledig scherm
Blijdschap bij Excelsior. © BSR Agency

Excelsior verslaat FC Eindhoven na thriller met negen goals

Excelsior trok vanavond na een bizarre partij voetbal tegen FC Eindhoven aan het langste eind. De Brabanders werden met 5-4 naar huis gestuurd na een krankzinnig verlopen thriller.

Was het niet Johan Cruijff die ooit zei dat wanneer je één keer meer dan je tegenstander scoort, wint? Die tegeltjeswijsheid zal vanavond, tijdens Excelsior-FC Eindhoven, absoluut door het hoofd van Excelsior-trainer Ricardo Moniz hebben gespookt. De oefenmeester is compleet idolaat van de beste voetballer die ooit in Nederland geboren werd, maar had zijn ploeg vanavond ongetwijfeld wat makkelijker willen zien winnen.

Voetbalfeestje

Wie had besloten om een kwartier na aftrappen pas het Van Donge & De Roo Stadion te betreden had al vier doelpunten gemist. 2-2 stond het toen al. Het was stuivertje wisselen tussen de beide clubs. Kaj de Rooij, Rai Vloet, Rigino Cicilia en Stijn Meijer hadden al gescoord. Nog voor rust werd het zelfs 3-3. Thomas Oude Kotte werkte een bal onfortuinlijk in eigen doel, waarna Elás Már Ómarsson met een sublieme bal achter het standbeen egaliseerde.

Na rust ging het voetbalfeestje vrolijk verder. Scheidsrechter Stan Teuben had amper voor de hervatting gefloten, toen Thomas Verhaar Excelsior voor het eerst op voorsprong knalde. Maar, lang konden de Kralingers daar niet van genieten. Nog voor de stadionklok het uur had aangetikt maakte Cicilia zijn tweede treffer van de avond: 4-4.

Trainer

Uiteindelijk bracht Ómarsson de verlossing voor Excelsior. Na een strakke voorzet van ex-FC Eindhoven speler Rai Vloet werkte de IJslander de 5-4 tegen de touwen. Moniz - die in Eindhoven opgroeide, er bij de FCE zijn debuut als voetballer maakte en er drie jaar geleden als trainer aan het roer stond – kreeg wat hij wilde; drie punten en daarmee goede zaken op de ranglijst. Had Cruijff toch gelijk.

Rotterdam