Barendrecht-trainer Richard Elzinga heeft een dubbel gevoel over het bekerduel met Ajax.
Volledig scherm
PREMIUM
Barendrecht-trainer Richard Elzinga heeft een dubbel gevoel over het bekerduel met Ajax. © Carla Vos

Gemengde gevoelens bij Barendrecht voor bekerduel met Ajax: ‘Heel jammer dat het zonder publiek is’

Aan het inhaalduel in de derde divisie met DVS’33 (2-2) hielden ze bij Barendrecht gemengde gevoelens over. Datzelfde dubbele gevoel is er als het gaat over het KNVB-bekerduel met Ajax, dat volgende week woensdag in een lege Arena op het programma staat. ,,Het wordt een bijzondere ervaring voor die gasten.”

 1. Aad (60) was een oer-Spartaan, maar was vooral geliefd door zijn vriendelijke aard
  PREMIUM
  van wieg tot graf

  Aad (60) was een oer-Spar­taan, maar was vooral geliefd door zijn vriendelij­ke aard

  Als kind keek Aad Andriessen (60) vanuit zijn slaapkamer uit op het Sparta-stadion. ,,Daar wil ik voetballen’’, zei hij dan. Voor de in Spangen geboren en getogen Rotterdammer bestond er geen andere club. Zijn wens zou uitkomen, en zijn belofte zou hij inwilligen. Tot aan zijn dood op 4 december was de oer-Spartaan betrokken bij de club. Deze week in de rubriek Van Wieg tot Graf het verhaal van Aad Andriessen (1960- 2021).
 2. Excelsior Maassluis door topsportstatus plotseling uitzondering: ‘Eindelijk erkenning’
  PREMIUM

  Excelsior Maassluis door topsport­sta­tus plotseling uitzonde­ring: ‘Eindelijk erkenning’

  Hij hoopte op vrijstelling en tot zijn verrassing kreeg trainer Dogan Corneille dat ook. Zijn Excelsior Maassluis mag, net als de zeven andere amateurvoetbalclubs die nog actief zijn in het toernooi om de KNVB Beker, de komende twee weken gewoon ’s avonds blijven trainen. De spelers van de tweededivisionist uit Maassluis worden bestempeld als topsporters en die vallen buiten de nieuwe coronabeperkingen.

Rotterdam