Kik Pierie over zijn periode bij Ajax: ,,Ik ging erheen met hoge verwachtingen, maar het bleek dat ik nog wat langer nodig had.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Kik Pierie over zijn periode bij Ajax: ,,Ik ging erheen met hoge verwachtingen, maar het bleek dat ik nog wat langer nodig had.’’ © Pro Shots/Remko Kool

Hoe Kik Pierie kwam als een komeet, maar de laatste jaren onverwacht van de radar verdween

Met de van Ajax gehuurde Kik Pierie haalt Excelsior ondanks zijn jonge leeftijd een bak aan ervaring in huis. Na moeilijke jaren wil de 22-jarige linkspoot in Rotterdam weer de stijgende lijn te pakken krijgen waarmee hij al op piepjonge leeftijd imponeerde.

 1. Deze talenten mogen zich verheugen op een uitnodiging voor het trainingskamp van Sparta 1
  PREMIUM

  Deze talenten mogen zich verheugen op een uitnodi­ging voor het trainings­kamp van Sparta 1

  Vorig seizoen ging Jong Sparta de winterstop in als nummer 3 van de tweede divisie, nu bivakkeert de ploeg van Geert Arend Roorda – één speelronde voor het eind van de eerste seizoenshelft – in de middenmoot. Desalniettemin is Roorda tevreden met de ontwikkeling van zijn spelers, van wie enkelen zich mogen verheugen op een uitnodiging voor het naderende trainingskamp van Sparta 1.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?