Sgravendeel-Fortuna
Volledig scherm
PREMIUM
Sgravendeel-Fortuna © Maarten de pater

Jacco leidt fusieclub Fortuna Be Quick naar historische eerste competitiezege: ‘Alleen shirtkleur is anders’

Met een doelpunt (0-1) en een assist (0-2) leidde Jacco Vink zaterdag Fortuna Be Quick tegen derde klasse-degradant ’s-Gravendeel naar de allereerste zege (2-3) sinds de fusie van deze zomer. Al mochten de spelers van de samengesmolten clubs uit Goudswaard en Piershil niet mopperen dat de Seuters in de eerste helft vele kansen om zeep hielpen.

 1. Uitslagen districtsbekertoernooi: BVCB stunt tegen SC Feyenoord, dubbele cijfers NSVV, Capelle strandt

  Uitslagen districts­be­ker­toer­nooi: BVCB stunt tegen SC Feyenoord, dubbele cijfers NSVV, Capelle strandt

  BVCB heeft voor een daverende stunt gezorgd door SC Feyenoord in de tweede ronde van het districtsbekertoernooi West II uit te schakelen (0-1). Capelle verslikte zich in tweedeklasser Foreholte (3-3) en ging onderuit na een strafschoppenserie. De reserves van Capelle bekeren wel verder. Het duel bij streekgenoot Spirit eindigde onbeslist (2-2), maar de penaltyreeks was een prooi voor het elftal van coach Klaus Lingen. Hier vind je de uitslagen.
 2. Cor van der Gijp - overleden op 91-jarige leeftijd - speelde met drie broers voor 10.000 mensen bij Emma
  PREMIUM

  Cor van der Gijp - overleden op 91-jarige leeftijd - speelde met drie broers voor 10.000 mensen bij Emma

  Cor van der Gijp is zaterdagochtend op 91-jarige leeftijd overleden. De Dordtenaar begon zijn imposante voetballoopbaan in zijn geboortestad bij Emma. Ook als trainer, van Hardinxveld en Sliedrecht, was hij in de regio actief. Tussen 1955 en 1964 speelde hij voor Feyenoord, waar hij topscorer aller tijden werd. In 233 wedstrijden scoorde hij 177 keer voor de Rotterdammers.