Ook zaterdag was het vooral tegenhouden voor Rijsoord. Hier probeert Chakib Lechheb RVVH-spelmaker Everton Pires Tavares af te stoppen. Op de achtergrond kijkt aanvoerder Mark Zwang toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook zaterdag was het vooral tegenhouden voor Rijsoord. Hier probeert Chakib Lechheb RVVH-spelmaker Everton Pires Tavares af te stoppen. Op de achtergrond kijkt aanvoerder Mark Zwang toe. © Carla Vos

Na degradatie staat uitgekleed Rijsoord opnieuw voor een zware klus: ‘Grootste uitdaging in 22 jaar’

De Ridderkerkse derby keerde zaterdag na drie jaar afwezigheid terug op het menu en werd een prooi voor RVVH (0-1). Dat verbaasde niemand. Ondanks de degradatie uit de hoofdklasse, kan een totaal vernieuwd Rijsoord ook dit seizoen de borst natmaken.

  1. Periodetitel NSVV na spannende ontknoping, SHO haakt af: lees hier alles over het amateurvoetbal
    PREMIUM
    Voetbal Totaal

    Verhit Rotterdams onderonsje en XerxesDZB pakt periodeti­tel: lees hier alles over het amateur­voet­bal

    De periodetitels werden verdeeld en dat leverde een zinderende ontknoping op in de tweede klasse G. Waar VFC zaterdag de derbyzege vierde, treurde de zondagtak na het mislopen van de eerste periode. Barendrecht presenteert zich vooralsnog wisselvallig ten aanzien van de titelambities, terwijl Capelle zich in de vierde divisie inmiddels toont als een titelkandidaat. Wat gebeurde er nog meer op de velden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.