Volledig scherm
PREMIUM
SHO-spits Mitch Fransen (links) scoorde twee keer tegen zijn oude club. Heinenoord-middenvelder Larbi El Harouchi kon op zijn beurt niet imponeren tegen zijn voormalige club. © Pohn de Pater

SHO deelt buurman Heinenoord een flinke dreun uit

Een machteloos en inspiratieloos Heinenoord heeft bij buurman SHO een nieuwe dreun opgelopen in 1B (zaterdag). De Oud-Beijerlanders wonnen probleemloos van de ploeg van Joop Hiele, die daardoor op één schamel puntje blijft steken.

Quote

Ik vond ons een stuk beter voetballen. Heinenoord heb ik amper op een plan kunnen betrappen

Danny Kerpel

Hoe meer emotie erbij komt kijken, hoe minder je gaat voetballen’, had Sander Fakkel zijn spelers vooraf aan het streekduel voorgehouden. De woorden van de SHO-trainer sloegen op zo’n beetje alle voorgaande onderlinge confrontaties met Heinenoord, waarin goed voetbal ver te zoeken was. Passie en strijd voerden de boventoon.

Zaterdag ontvlamde de derby in de Hoeksche Waard echter nooit. Geen opborrelende emoties, geen buitensporige overtredingen en geen opstootjes. Enerzijds omdat SHO, met een heersende Danny Kerpel in de defensie, nooit in de problemen is geweest en de wedstrijd onder controle had. Anderzijds omdat een ideëenloos, inspiratieloos en machteloos Heinenoord niks klaar kon maken.

Rotterdam