Deroy Duarte in duel met Leroy Fer van Feyenoord.
Volledig scherm
PREMIUM
Deroy Duarte in duel met Leroy Fer van Feyenoord. © Pro Shots / Kay in 't Veen

Sparta en Henk Fraser blijven met een kater achter na vertrek van ‘toptalent’: ‘Dit reken ik mezelf aan’

Liefst zestien jaar diende hij Sparta, Deroy Duarte (21). Maar zaterdagavond tegen PEC Zwolle speelt hij een van zijn laatste thuiswedstrijden voor de club, waar hij al die seizoenen het stempel ‘supertalent’ droeg. Over het onvermijdelijke afscheid van een begenadigd voetballer.

 1. Trots overheerst bij Zwaluwen na periodetitel: ‘Er is mij gevraagd waar ik in hemelsnaam aan begon’
  PREMIUM

  Trots overheerst bij Zwaluwen na periodeti­tel: ‘Er is mij gevraagd waar ik in hemelsnaam aan begon’

  Zwaluwen behaalde afgelopen zaterdag de eerste periodetitel in de hoofdklasse (za) en is daarmee verzekerd van nacompetitievoetbal voor promotie. Voorafgaand aan het seizoen had niemand binnen de Vlaardingse club er rekening mee gehouden dat zo’n prestatie überhaupt mogelijk was. De ploeg van trainer Henk de Zeeuw flikte het toch, dus waarom zou een kampioenschap ook niet tot de mogelijkheden behoren?
 2. Wat gebeurde er op de velden? Euforie bij Spijkenisse en Rijsoord terwijl Zwaluwen voor het eerst verliest
  PREMIUM
  Voetbal Totaal

  Wat gebeurde er op de velden? Euforie bij Spijkenis­se en Rijsoord terwijl Zwaluwen voor het eerst verliest

  Hoewel het voorbije voetbalweekeinde een beperkt inhaal- en bekerprogramma betrof, viel er op de velden nog voldoende te beleven. Zo gaf XerxesDZB een showtje weg, terwijl TOGB met het schaamrood op de kaken de kleedkamer opzocht. In de hoofdklasse verloor Zwaluwen voor het eerst, terwijl Rijsoord en Spijkenisse op dat niveau eindelijk wat te vieren hadden. Wat gebeurde er nog meer op de amateurvoetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij.

Rotterdam