Tom Beugelsdijk (rechts) is na vier weken blessureleed weer inzetbaar bij Sparta, dat zondag FC Groningen ontvangt.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Beugelsdijk (rechts) is na vier weken blessureleed weer inzetbaar bij Sparta, dat zondag FC Groningen ontvangt. © Carla Vos

Sparta-hoop Tom Beugelsdijk is weer terug na blessureleed: ‘Vanaf de tribune toekijken is niks’

Na vier weken van blessureleed is Tom Beugelsdijk (31) weer inzetbaar namens Sparta. Zondagmiddag, tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, behoort de Hagenaar voor het eerst weer tot de wedstrijdselectie van de Spangenaren. Over verlangen, stilzitten en vertrouwen in de toekomst. ,,We gaan tenminste drie ploegen onder ons houden.”

 1. Voetbalmiddag eindigt in nachtmerrie voor scheidsrechter Pieter (55): ‘Mijn belager was heel groot’
  PREMIUM

  Voetbalmid­dag eindigt in nachtmer­rie voor scheids­rech­ter Pieter (55): ‘Mijn belager was heel groot’

  Hem zou het nooit overkomen. Dat was de rotsvaste overtuiging van Pieter Verwijs. Maar het overkwam de scheidsrechter uit de Rotterdamse regio wél. Op zaterdag 6 oktober werd Verwijs in Den Haag na de amateurvoetbalwedstrijd tussen HDV en Haagse Hout op weg naar zijn auto aangevallen. Van achteren. Hij is zo hard geslagen en geschopt dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest. Nog altijd aangeslagen doet hij zijn verhaal.
 2. Excelsior Maassluis door topsportstatus plotseling uitzondering: ‘Eindelijk erkenning’
  PREMIUM

  Excelsior Maassluis door topsport­sta­tus plotseling uitzonde­ring: ‘Eindelijk erkenning’

  Hij hoopte op vrijstelling en tot zijn verrassing kreeg trainer Dogan Corneille dat ook. Zijn Excelsior Maassluis mag, net als de zeven andere amateurvoetbalclubs die nog actief zijn in het toernooi om de KNVB Beker, de komende twee weken gewoon ’s avonds blijven trainen. De spelers van de tweededivisionist uit Maassluis worden bestempeld als topsporters en die vallen buiten de nieuwe coronabeperkingen.

Rotterdam