Volledig scherm
PREMIUM
© john de pater

Spijkenisse - SC Feyenoord: doelpuntloze langeballenshow

Zelfvertrouwen zoekWie twee ploegen zonder vertrouwen wil zien voetballen, had gisteren naar Sportpark Jaap Riedijk moeten komen. Waar Spijkenisse en Sportclub Feyenoord doorgaans verzorgd voetbal spelen, kwamen beide clubs niet verder dan hopeloze lange ballen: 0-0.

Quote

De selectie wordt steeds breder en we groeien langzaam naar een vaste formatie.

Peter Wubben, Trainer Spijkenisse

Door Jan Jaap Pruysen

Dat zowel Spijkenisse als SC Feyenoord niet in beste vorm verkeert, is voor ieder leek af te lezen aan de ranglijst. Toch proberen trainers Peter Wubben en Raymond Frehe hun ploegen vaak combinatievoetbal te laten spelen. Maar, daar is natuurlijk wel vertrouwen voor nodig. En juist aan dat vertrouwen ontbreekt het dit seizoen.

Veel lange ballen en ontelbaar keer buitenspel was het gevolg. Spijkenisse-coach Wubben week tegen SC Feyenoord even van zijn geloof af. ,,We wilden ze met ruimte in de rug pijn doen. Dat willen we normaal niet, maar na drie duels met nul punten is er weinig vertrouwen. We probeerden wel op te bouwen, maar op deze manier voetballen was tegen deze verdediging wel het strijdplan. In de eerst helft werden we daardoor ook een aantal keer kansrijk. Dus het was niet blind een lange bal geven, maar bewust de ruimte achter hun centrale verdediging zoeken.’’

Rotterdam