Excelsior-speler Jaimy Buter(l) probeert Vito van Crooij af te stoppen. De Spartaan scoorde twee keer in de oefenwedstrijd tegen stadgenoot Excelsior.
Volledig scherm
PREMIUM
Excelsior-speler Jaimy Buter(l) probeert Vito van Crooij af te stoppen. De Spartaan scoorde twee keer in de oefenwedstrijd tegen stadgenoot Excelsior. © Carla Vos

Voorbereiding Sparta verloopt soepel; stadgenoot Excelsior is bezig met transformatie: ‘Nieuw team bouwen doe je niet in een maandje’

Het Sparta van toekomstig assistent-bondscoach Henk Fraser won overtuigend het oefenduel van stadgenoot Excelsior. De 0-3 overwinning voor de Kasteelclub was tekenend voor de verhoudingen tussen de Rotterdamse rivalen.

 1. International Justen Blok (20) wil zich ook onder nieuwe bondscoach bewijzen: ‘Moet mezelf blijven ontwikkelen’
  PREMIUM

  Internatio­nal Justen Blok (20) wil zich ook onder nieuwe bondscoach bewijzen: ‘Moet mezelf blijven ontwikke­len’

  Net terug uit Tokio, waar het Nederlands hockeyteam in de kwartfinales teleurstellend door Australië werd uitgeschakeld, vloog Hockey Club Rotterdam-speler Justen Blok naar Ibiza om vakantie te vieren en zijn hoofd leeg te maken. Na drie weken rust stond de oorspronkelijke reservespeler van het Nederlands team echter alweer op het hockeyveld. „Anders zat ik ook maar zo op de bank te hangen.”
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.

Rotterdam