Spijkenisse-speler Juliën Gret viert zijn treffer met Marc Ripmeester (17). Ryan Purvis kijkt lachend toe
Volledig scherm
PREMIUM
Spijkenisse-speler Juliën Gret viert zijn treffer met Marc Ripmeester (17). Ryan Purvis kijkt lachend toe © John de Pater

Wat gebeurde er op de velden? Euforie bij Spijkenisse en Rijsoord terwijl Zwaluwen voor het eerst verliest

Voetbal TotaalHoewel het voorbije voetbalweekeinde een beperkt inhaal- en bekerprogramma betrof, viel er op de velden nog voldoende te beleven. Zo gaf XerxesDZB een showtje weg, terwijl TOGB met het schaamrood op de kaken de kleedkamer opzocht. In de hoofdklasse verloor Zwaluwen voor het eerst, terwijl Rijsoord en Spijkenisse op dat niveau eindelijk wat te vieren hadden. Wat gebeurde er nog meer op de amateurvoetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij. 

  1. Voetbalmiddag eindigt in nachtmerrie voor scheidsrechter Pieter (55): ‘Mijn belager was heel groot’
    PREMIUM

    Voetbalmid­dag eindigt in nachtmer­rie voor scheids­rech­ter Pieter (55): ‘Mijn belager was heel groot’

    Hem zou het nooit overkomen. Dat was de rotsvaste overtuiging van Pieter Verwijs. Maar het overkwam de scheidsrechter uit de Rotterdamse regio wél. Op zaterdag 6 oktober werd Verwijs in Den Haag na de amateurvoetbalwedstrijd tussen HDV en Haagse Hout op weg naar zijn auto aangevallen. Van achteren. Hij is zo hard geslagen en geschopt dat hij per ambulance naar het ziekenhuis moest. Nog altijd aangeslagen doet hij zijn verhaal.

Rotterdam