's-Gravendeel doelman Jordi Verkerk.
Volledig scherm
's-Gravendeel doelman Jordi Verkerk. © foto: Carla Vos

Wedstrijd 's-Gravendeel en IJsselmonde is ontspoord tijdens blessuretijd: ‘Moet ik je neersteken?’

Het duel tussen FC IJsselmonde en 's-Gravendeel in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal is volledig ontspoord in blessuretijd.

Kort voor het einde scoorde FC IJsselmonde-aanvaller Diogo Marcelo Fortes uit een strafschop, waardoor de thuisclub op een 4-3 voorsprong kwam. Nadat de aftrap was genomen, werd de doelman van 's-Gravendeel, Jordi Verkerk, belaagd door een doorgedraaide toeschouwer, waarna een massale vechtpartij ontstond.

,,Ik zag dat de keeper met een supporter aan het vechten was'', zegt arbiter Olaf van Hees. ,,Daarna vluchtte de zogenaamde supporter. Aanhangers van FC IJsselmonde hebben de dader achtervolgd en zijn ook bedreigd, maar zijn hem uit het oog verloren. Ikzelf heb geen mes gezien. Tijdens het tumult heb ik aangegeven dat het tijd was. De wedstrijd is dus niet gestaakt.''

,,Er stonden mensen achter mijn doel die mij voor alles en nog wat uitmaakten'', zegt doelman Jordi Verkerk. ,,Ik reageerde er niet op. Ze bleven doorgaan en op een gegeven moment zei ik er wat van. Toen liet een van hen een mes zien en zei: 'Moet ik je neersteken?' Ik zei 'Ja, kom maar'. Hij kwam naar me toegerend op het veld en wilde op me insteken, waarop ik me goed heb verdedigd."

Quote

Hij kwam naar me toegerend op het veld en wilde op me insteken

Jordi Verkerk

Schrik

De schrik zat er bij trainer Barry Schipper en zijn spelersgroep nog lang in. ,,Toen die jongen een mes pakte, dacht ik: 'Wat gaat hier gebeuren?'', zegt Schipper. ,,Het is goed dat Jordi kon afweren en dat we er snel bij waren, anders was het leed misschien niet te overzien geweest. Vanuit het niets deelden IJsselmonde-spelers klappen uit aan onze spelers, terwijl zij Jordi beschermden voor de supporters die over de boarding waren gesprongen. Later kwam er iemand die er niks mee te maken had bij ons de kleedkamer binnen. Hij ging mensen van ons bedreigen..."

Bij FC IJsselmonde was niemand bereid of bereikbaar om op het 'incident' te reageren.

Quote

Het is goed dat Jordi kon afweren en dat we er snel bij waren, anders was het leed misschien niet te overzien geweest

Barry Schipper

Rotterdam