Volledig scherm

Aantrekkelijke stadsderby tussen Elinkwijk en Kampong eindigt onbeslist

Tweede klasseElinkwijk en Kampong hebben vanmiddag in een aantrekkelijke stadsderby met 2-2 gelijkgespeeld. Jacky Testa la Muta schoot zijn ploeg in de laatste minuut naast Kampong.

De eerste helft stond bol van de kansen en mogelijkheden maar gescoord werd er niet. De thuisploeg kreeg aanvankelijk de meeste, waarbij Elinkwijs linksbuiten Okan Ozcelik de bal halverwege het eerste bedrijf op een presenteerblaadje legde van Mike Korssen. Die verprutste de kans door tegen een Kampong-verdediger aan te schieten.

Gaandeweg werden de bezoekers sterker. Nick Lentjes schoot voorlangs, Daan Groot Zwaaftink zette Siemen Eijkemans tevergeefs vrij voor doelman Niels Willemse en zelfs een strafschop leverde geen doelpunt op. Willemse keerde de slappe inzet van Groot Zwaaftink.

Zeven minuten na rust scoorde Kampong wel. Victor Verpalen schoot uit een assist van Merijn Muskens raak. Een kwartier later werd het via Guillermo Montero gelijk. Tien minuten voor tijd leek Groot Zwaaftink de matchwinner te worden. Vanaf 17 meter schoot hij de bal uit een vrije trap nu wel achter Willemse. In de laatste minuut van de officiële speeltijd voorkwam Jacky Testa la Muta een nederlaag voor zijn ploeg. Hij tikte een voorzet van Ozcelik achter Kampong-doelman Rik Schrurs.

Daarbij bleef het, zodat beide ploegen kregen waar ze recht op hadden. En het Utrechtse ploeg zag ondanks de snijdende kou een attractief duel.

Utrecht