Volledig scherm
Giovanni Troupée was nog basisspeler tegen PSV in de eerste speelronde, toen FC Utrecht met vijf verdedigers speelde. © ANP Pro Shots

ADO wil op zijspoor geraakte Troupée huren van FC Utrecht

ADO Den Haag is met FC Utrecht in onderhandeling over een huurovereenkomst over Giovanni Troupée. De 20-jarige verdediger moet bij FC Utrecht ook dit seizoen Sean Klaiber voor zich dulden, terwijl die heeft aangegeven niet te willen vertrekken bij de club. Troupée moet minuten gaan maken in Den Haag.

Troupée liet vorig jaar al doorschemeren 'niet nog zo'n seizoen' te willen, maar alles wijst erop dat hij ook dit jaar op het tweede plan komt. Nu trainer Jean-Paul de Jong na de afstraffing in Eindhoven (4-0) weer terugschakelde naar een systeem met vier verdedigers, moet de geboren Amsterdammer weer Klaiber voor zich dulden. Ondanks dat die op de radar staat van andere clubs kiest hij ervoor om 'nog een jaar te vlammen bij FC Utrecht'.

Omdat De Jong ook nog over Mark van der Maarel beschikt, die op alle posities in de verdediging uit de voeten kan, is de noodzaak er niet om Troupée achter de hand te houden. De club acht het voor zijn ontwikkeling beter dat hij minuten gaat maken, wat bij ADO zou kunnen omdat die club naarstig op zoek is naar een rechtsback sinds het vertrek van Tyronne Ebuehi naar Benfica.

Troupée brak door onder Erik ten Hag bij FC Utrecht, werd zelfs tot speler van het jaar uitgeroepen in het seizoen 2016/2017, maar verloor daarna mede door een blessure zijn plek aan Klaiber. ADO verwacht niet dat de deal vandaag of morgen wordt afgerond. Wel staat het al vast dat ADO Den Haag geen optie tot koop krijgt.

Transferwindow

De transferwindow sluit vrijdagnacht, maar vermoedelijk is de Troupée-deal niet de laatste activiteit van directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. Die, zoals altijd, zijn ogen openhoudt voor zogenoemde buitenkansjes. Zo is FC Utrecht in de markt voor de Senegalees Santy Ngom van Nantes en meldde FOX Sports dat Pelle Clement (22) een optie is, de oud-Ajacied die door toenmalig trainer Jaap Stam naar Reading werd gehaald. Hij heeft onder de nieuwe coach Paul Clement minder uitzicht op speelminuten.

Daar tegenover staat dat FC Utrecht nog openstaat voor uitgaande deals. Zo staat Patrick Joosten op de nominatie voor een verhuur. VVV-Venlo staat op pole position voor de 22-jarige aanvaller.

Utrecht