Volledig scherm
Dick Advocaat coacht tegen FC Groningen, waar hij met FC Utrecht een punt pakte (1-1). © ANP

Advocaat wordt 'wel vrolijk' van trainingen FC Utrecht

NAC-thuisHet ambitieuze FC Utrecht, afgegleden naar plek 16 in de eredivisie, speelt morgenavond een heuse degradatiekraker tegen hekkensluiter NAC. Maar, zo denkt Dick Advocaat, bij FC Utrecht gaat het een keer lopen. ,,Dat zie je op bepaalde momenten op de training. Daar word ik wel vrolijk van, als ik eerlijk ben.”

Volledig scherm
Op de weg terug: Rico Strieder. © PRO SHOTS

Door Tim Reedijk

Natuurlijk, dat FC Utrecht zestiende staat, vertekent wel een beetje. De stroeve seizoensstart daargelaten is het doel nog altijd om play-offs voor Europees voetbal te halen en het verschil met nummer 7 Vitesse is slechts drie punten. Onder Advocaat hield FC Utrecht tegen Feyenoord lang stand en speelde de club een aardige eerste helft tegen FC Groningen. Maar de realiteit is wél dat hij nog geen eredivisiezege wist te boeken.

Advocaat zoekt dan ook nog naar de juiste formatie. ,,Die heb ik wel in mijn hoofd, maar die is er nog niet”, aldus de trainer, die de afgelopen twee weken met veel blessures kampte. Morgen mist hij alleen Rico Strieder en Simon Makienok (beiden vanwege kniekwetsuren) en de geopereerde Nick Marsman. Strieder is wel weer in training en doet alles mee, behalve de partijspellen. Hij moet nog uit de duels blijven, maar hoopt na de interlandbreak terug te keren bij FC Utrecht.

Interlandweekend

Quote

Onze spelers moeten zorgen dat het publiek blijft komen.

Dick Advocaat, Trainer FC Utrecht

Twijfelgevallen zijn Oussama Tannane, Jean-Christophe Bahebeck en Leon Guwara. Advocaat hoopt morgen de eerste twee op de bank te hebben tegen NAC. Guwara trainde vandaag apart en daarom lijkt de wedstrijd van morgen te vroeg te komen. Dat na NAC-thuis een interlandweekend volgt, vindt Advocaat dan ook een voordeel. ,,Bepaalde spelers gaan wat fitter worden. Dat zal zeker moeten gebeuren.”

Maar eerst de ‘degradatiekraker’. ,,Voor degradatie ben ik helemaal niet bang. De groep heeft veel te veel kwaliteit om daar onderuit te komen. Het gaat een keer lopen. Dat zie je op bepaalde momenten op de training. Daar word ik wel vrolijk van, als ik eerlijk ben. Maar NAC deed het ook goed tegen PSV, dus het ligt echt aan ons. We hebben onze fans echt nodig. Onze spelers moeten zorgen dat het publiek blijft komen. Agressie, willen winnen, dat ziet het publiek graag.”

Utrecht