Volledig scherm
Jochem Twisker neemt na dit seizoen afscheid van Hercules. © Foto Ruud Voest

Ambitieuze Jochem Twisker vertrekt bij Hercules

AfscheidJochem Twisker vertrekt na dit seizoen bij Hercules. De coach liet de Utrechtse derdedivisionist weten zijn contract niet te willen verlengen.

Quote

Het blijkt lastiger dan gedacht om met een jonge spelers­groep constant te presteren.

Jochem Twisker

Heel verrassend is het besluit van de inwoner van Bussum niet. Twisker flirtte vorige maand opzichtig met Spakenburg en was persoonlijk rond met de tweededivisionist om als opvolger van de naar Feyenoord vertrokken John de Wolf in het vissersdorp aan de slag te gaan. Het bestuur van Hercules blokkeerde zijn overgang, omdat het op korte termijn geen vervanger voor de coach kon vinden. Twisker accepteerde de beslissing van zijn club, maar het maakte wel duidelijk dat zijn ambities niet langer op sportpark Voordorp liggen.

,,Ik vind Hercules een heel fijne club, waar ik met veel plezier werk”, zegt Twisker, die lovende woorden over heeft voor de organisatie. ,,Er staat een uitstekend technisch kader, maar in deze omstandigheden is de derde divisie het plafond.” De coach wil meer. ,,Mijn persoonlijke ambitie ligt hoger. Ik hoop op een club in de tweede divisie, of eentje die in de derde divisie om de prijzen speelt.”

Twisker kwam anderhalf jaar geleden naar Hercules. Over zijn resterende verblijf bij de Utrechters is hij duidelijk. ,,Aan het begin van dit seizoen heb ik verteld dat wij wel eens zouden kunnen gaan verrassen. Daar sta ik nog steeds achter. Wat tegenvalt is de wisselvalligheid. Het blijkt lastiger dan gedacht om met een jonge spelersgroep constant te presteren.” De coach is teleurgesteld dat zijn ploeg niet genoeg rendement uit het vaak prima verzorgde veldspel haalt. ,,Het puzzeltje had al gelegd moeten zijn, maar ik heb ’m een paar keer opnieuw moeten leggen. Toch denk ik nog steeds dat wij hoger kunnen eindigen dan de elfde plaats van vorig jaar.”

Interne twijfels

Technisch manager René van der Kooij vindt het jammer dat Twisker vertrekt. ,,Na de situatie rond Spakenburg was de kans dat Jochem weg zou gaan vrij groot. Er waren intern ook wel wat twijfels of we met hem door wilden. Ik dicht Jochem een hoop kwaliteiten toe, maar de resultaten vallen toch wat tegen.” Dat Twisker zelf de knoop doorhakte, bespaart Van der Kooij een hoop werk. ,,Ik denk dat wij uiteindelijk graag met hem waren doorgegaan, maar die overweging hoefden wij nu niet te maken. We hebben de spelersgroep dus ook niet gevraagd hoe zij erover dachten.”

Over de opvolging van Twisker kan Van der Kooij, die ook trainer is van zondagtweedeklasser SO Soest, nog geen duidelijkheid scheppen. De bekendmaking zal niet lang op zich laten wachten, bevestigt hij. ,,Waarschijnlijk komen wij later deze week met nieuws.”

Utrecht