Volledig scherm
GVVV-doelman Johan Janssen bood tegen Rijnsburgse Boys meerdere malen knap redding. © Proshots / Rob Romer

Bizarre middag voor GVVV in Rijnsburg

TWEEDE DIVISIEGVVV heeft vanmiddag knap gelijkgespeeld tegen Rijnsburgse Boys. De Veenendalers, die een groot deel van de wedstrijd met tien man speelden, waren onderdeel van een opvallend scoreverloop waarbij er hoofdrollen waren voor twee invallers.

Al na vijf minuten kwam GVVV op voorsprong door doelpunt van Soufiane Laghmouchi. Na een uitstekende bal van Jeremy de Graaf speelde de aanvaller de bal langs twee verdedigers om oog in oog met de doelman koelbloedig de eerste treffer van de wedstrijd te maken. Daarna werden er over en weer kansen gecreëerd, maar bleek het voor beide ploegen lastig om te scoren. Na een half uur spelen was er rood voor Mart de Jong na een botsing met de doorgebroken Joël Tillema. Gek genoeg kwamen na de verwijdering van De Jong ook de doelpunten, want in de veertigste minuut kwam GVVV met die tien man op een grotere voorsprong toen Guido Janssen na een scrimage voor de goal de 0-2 kon inschieten. Lang kon GVVV niet genieten van deze luxe, want nog geen twee minuten later gleed verdediger Taoufik Adnane ongelukkig weg. Gielisse toonde zich alert en maakte de aansluitingstreffer voor Rijnsburgse Boys waardoor 1-2 de ruststand was.

Ook in de tweede helft waren er vooral kansen voor de Rijnsburgse voetballers. Toch duurde het nog tot de tweeënzestigste minuut voor er een doelpunt te noteren viel. Toen was het namelijk Jeroen Spruijt die de gelijkmaker scoorde namens de thuisclub: 2-2. Kort daarna waren er voor beide ploegen grote kansen, maar Meefout en De Graaf konden het net niet vinden.

Dat GVVV toch nog scoorde leek een waar mirakel. In de eenentachtigste minuut kwam Sherwin Grot het veld in om Soufiane Laghmouchi te vervangen. Grot deed binnen twee minuten wat hij moest doen toen hij zijn tegenstander op snelheid voorbij kwam en de 2-3 wist binnen te schieten. Het feest was enorm bij alle aanwezige Veenendalers. Ook nu was de vreugde niet van lange duur. Frank Tervoert, ook net in het spel gekomen, maakte in de zevenentachtigste minuut gelijk. 3-3 was ook de uitslag en dat was voor GVVV een uitstekende prestatie na een zeer vermakelijke wedstrijd.

Volledig scherm
Sherwin Grot (hier op archiefbeeld) leek even matchwinner te worden in Rijnsburg. © Proshots / Toon Dompeling

Utrecht