Volledig scherm
Serdar Gözübüyük. © ANP Pro Shots

Blom en Gözübüyük fluiten Hercules en De Meern

De KNVB laat bij de bekerwedstrijden van Hercules en De Meern, volgende week donderdag, niets aan het toeval over.

De scheidsrechterscommissie stuurt Kevin Blom naar stadion Galgenwaard om Hercules – FC Groningen (18.30 uur) in goede banen te leiden. Serdar Gözübüyük laat anderhalf uur eerder aftrappen bij De Meern – PEC Zwolle. Beide arbiters zijn seniorscheidsrechters in Nederland en fluiten ook internationale wedstrijden.

Omdat Hercules – FC Groningen volgende week donderdag één van de live-wedstrijden is op FOX Sports, stuurt de KNVB ook een videoreferee naar Utrecht. Die rol neemt Pol van Boekel voor zijn rekening. Ook Van Boekel fluit in de eredivisie en internationaal. Hij ondersteunt aan de hand van beeldmateriaal Blom en zijn assistenten. Laurens Gerrets heeft dinsdagavond in Veenendaal (19.45 uur) de leiding over het bekerduel GVVV – FC Dordrecht. De Veenendalers zijn de eerste in de rij van drie regionale clubs die in actie komt tijdens de eerste ronde van de KNVB-beker.

Scheidsrechters Martin van den Kerkhof uit Breukelen en Jeroen Manschot uit Houten gaan tijdens de eerste ronde van de KNVB-beker ook op pad. Van den Kerkhof fluit dinsdagavond FC Emmen – NEC (19.45 uur), een dag later is Manschot arbiter bij Achilles’29 – NAC Breda (19.45 uur). Van den Kerkhof is volgende week woensdag ook vierde official bij Feyenoord – ADO Den Haag, een duel dat onder leiding staat van Pol van Boekel.

Utrecht