Joost Broerse verkast als commercieel directeur naar FC Utrecht.
Volledig scherm
Joost Broerse verkast als commercieel directeur naar FC Utrecht. © VINCENT JANNINK

Broerse nieuwe commercieel directeur FC Utrecht

Joost Broerse vertrekt bij PEC Zwolle. De commercieel directeur gaat vanaf 1 september dezelfde functie bekleden bij FC Utrecht, de club die hij als speler ook al vier jaar diende.

De 39-jarige Broerse was drie jaar actief als commercieel directeur bij PEC. In 2015 werd hij na drie seizoen als speler van de Zwolse club - en na het vertrek van Edward van Wonderen een jaar eerder - op de vacante functie gezet. Broerse rondt zijn werkzaamheden deze zomer wel af bij PEC, waarna hij op uiterlijk 1 september de overstap maakt naar de club uit zijn geboorte- en woonplaats.

,,Ik vertrek met pijn in het hart", zegt Broerse op de website van PEC Zwolle. ,,De afgelopen seizoenen heb ik met veel enthousiasme en energie bij PEC Zwolle gewerkt. Deze club heeft mij na mijn voetbalcarrière een unieke kans gegeven en daar ben ik met name Adriaan Visser en Gerard Nijkamp dankbaar voor. Nu komt er met FC Utrecht alleen een prachtige kans voorbij."

Adriaan Visser, voorzitter PEC Zwolle, noemt het vertrek van Broerse 'spijtig'. ,,In de afgelopen drie jaar heeft hij met zijn afdelingen grote stappen gezet. Ondanks dat wij Joost deze overgang van harte gunnen, is het gevoel wat dubbel want we waren graag nog met hem doorgegaan. Aan de andere kant is het een goed teken, dat naast voetballers ook directieleden en medewerkers van de club in de interesse staan van andere clubs.”

De huidige commercieel directeur van FC Utrecht, Martijn Standaart, gaat in een andere rol verder. Hij richt zich op sales, e-commerce en partnerships en werkt nauw samen met Broerse, die blij is terug te zijn op het oude nest. ,,Ik heb altijd de ambitie gehad om terug te keren bij de club."

Utrecht