Volledig scherm
Het kampioensfeest kan beginnen bij CDW © Martin Veldhuizen

CDW buigt kampioenswedstrijd in slotfase helemaal om en viert feest

derde klasseCDW is kampioen van de derde klasse D. De ploeg van Maurice Pot versloeg vanmiddag in een rechtstreeks titelduel concurrent VVZ’49 in de slotfase met 1-2

CDW begon de laatste competitiewedstrijd met één punt voorsprong op VVZ’49. De ploeg uit Wijk bij Duurstede greep vanaf het beginsignaal het initiatief, was - vooral vanuit hoekschoppen - ook wel dreigend, maar een grote kans leverde dat in de eerste helft niet op. Ook de thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk, maar het scoorde wel. Topscorer Saddy de Koning kopte na negentien minuten een heerlijke voorzet van Floris de Boer achter Ibrahim el Salih.

Met de 1-0 voorsprong lag VVZ’49 op titelkoers, maar twaalf minuten na rust kreeg Ingmar de Wit dé kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te koppen. De teen van VVZ-doelman Oscar Kooij voorkwam de 1-1. De Wijkenaren hadden echter ook geluk dat VVZ daarna twee keer de paal raakte. De mannen van Maurice Pot persten er een slotoffensief uit, maar opnieuw zonder een echte kans te creëren. Totdat de bal in 89ste minuut voor de voeten van Roan van Zalingen viel. De verdediger haalde verwoestend uit en in blessuretijd maakte Jeff Zichtermann ook nog de 1-2.

Een jaar nadat het degradeerde, is CDW terug in de tweede klasse. De ploeg van John van Loen gaat dat via de play-offs proberen.

Utrecht