Volledig scherm
De Utrecht Marathon is vanmorgen gestart op het Utrecht Science Park © Ruud Voest

Chaos bij Utrecht marathon, deelnemers lopen verkeerd

Er heerst grote chaos bij de Utrecht Marathon, het loopevenement dat vanochtend op het Utrecht Science Park van start is gegaan. Alle deelnemers van de kwart marathon (tien kilometer en een beetje) zijn bij de Gansstraat de verkeerde kant op gestuurd en zijn op het parcours van de halve marathon beland. 

Het gaat om circa 2000 hardlopers die verkeerd zijn gelopen. Organisator Golazo Sports Nederland heeft ze teruggeleid naar het juiste parcours, maar alle deelnemers hebben enkele kilometers te veel gelopen. Veel hardlopers hebben getraind voor een kwart marathon en niet voor een halve. Golazo heeft bussen ingezet voor mogelijke uitvallers. 

Alleen de winnaar van de kwart marathon, Utrechter Jeroen Bakker, is op het juiste parcours gebleven: hij had twee motorrijders en een fietser bij zich. De Utrecht Marathon bestaat uit drie onderdelen: de hele marathon, de halve marathon en de kwart marathon. In totaal doen meer dan 6000 hardlopers mee aan de Utrecht Marathon. De organisatie van de Utrecht Marathon is dit jaar voor het eerst in handen van Golazo Sports Nederland. Projectmanager Sigrid van der Toorn van Golazo tast nog in het duister waarom het mis is gegaan. ,, Zoiets mag echt niet gebeuren. Dit is echt heel erg vervelend, vooral voor de deelnemers. We gaan tot in detail uitzoeken waar het verkeerd ging.’’

Utrecht