Volledig scherm
PREMIUM
Het is dit seizoen kommer en kwel bij DOVO. © Foto Ruud Voest

Chaos compleet bij DOVO: ook de technische commissie is weg

AnalyseHet is een uitermate onrustige week bij DOVO. Nadat eerst op maandag hoofdtrainer Gert Kruys moest vertrekken bij de Veenendaalse derdedivisionist, is nu ook de driekoppige technische commissie weg bij de club. 

Wim van den Bosch, Peter van den Top en Henne Oostermeijer waren als leden van de technische commissie voor een groot deel verantwoordelijk voor het eerste elftal van DOVO dat een uitermate zwak seizoen kent. Nadat eerder in de week Gert Kruys het veld moest ruimen vanwege de tegenvallende resultaten, is het drietal hem nog geen drie dagen later gevolgd.

Quote

Midden in het vorige seizoen werd besloten Kruys op zijn plek te laten zitten, nadat een deel van de spelers­groep het vertrouwen in hem had opgezegd.

Hun posities zouden volgens bronnen rond de club al langer onder druk staan bij de businessclub, maar volgens een verklaring van DOVO zijn ze uit eigen beweging vertrokken. ‘De technische commissie speelt in de fase van het aantrekken van spelers en het sluiten van contracten een belangrijke rol’, zo valt te lezen in de verklaring. ‘Deze rol is de afgelopen jaren goed ingevuld door de huidige technische commissie. Dat deze commissie zich nu genoodzaakt voelt om ook te stoppen, heeft dan ook niets te maken met de resultaten uit het verleden, maar puur met de positie van DOVO op dit moment.’

Tegenvaller

Die positie is de vijftiende plaats in de derde divisie, een flinke tegenvaller voor de ambitieuze Veenendalers. Midden in het vorige seizoen werd besloten Kruys op zijn plek te laten zitten, nadat een deel van de spelersgroep het vertrouwen in hem had opgezegd. Met een frisse, flink gerenoveerde selectie hoopte DOVO de basis te hebben gelegd voor een goed seizoen; zo hoog mogelijk meedoen en misschien wel promoveren naar de tweede divisie, al jaren de vurige wens van de club.

Utrecht