Volledig scherm
© Marnix Schmidt

De Meern krijgt pak slaag van Halsteren na vroege rode kaart

HoofdklasseDe Meern had vanavond geen schijn van kans in het thuisduel met Halsteren. De goalie van De Meern kreeg al na drie minuten rood en de bezoekers scoorden er daarna lustig op los: 1-6.

Joey Swanink raakte de bal buiten zijn strafschopgebied met de handen en mocht al vroeg vertrekken. De daaruit resulterende vrije trap van Giovanni Moerland ging er, om het drama compleet te maken, in en dus wist De Meern dat het een lastige avond tegemoet ging. Nog voor rust werd het via Robert Braber ook nog 0-2.

Kort na de pauze maakte Jeroen Beerendonk namens Halsteren aan alle illusies, mocht De Meern die nog gehad hebben, een einde: 0-3. De Meern deed iets terug en verkleinde daarmee het gat weer tot twee goals, maar kort daarna gooide Halsteren het duel definitief in het slot. Fouad Idabdelhay zorgde voor achtereenvolgens de 1-4 en de 1-5, en vijf minuten voor tijd werd het ook nog 1-6.

En zo komt er dus maar geen einde aan dit dramatisch verlopende seizoen voor De Meern, waarin het pas drie keer wist te winnen. De Meern heeft nu een week rust en reist daarna af naar Zeeland voor de uitwedstrijd bij Vlissingen.

Utrecht