Volledig scherm
De selectie van De Meern, hier vorig seizoen in actie tegen Leonidas, voetbalt per direct niet meer op zondag. © Foto Ruud Voest

De Meern trekt per direct stekker uit zondagselectie

ExitDe Meern heeft per direct het eerste zondagelftal uit de competitie gehaald. De vrije val van de club, die de afgelopen twee seizoenen degradeerde en ook nu onderaan staat in de eerste klasse, krijgt daarmee een triest einde.

Quote

Het was trekken aan een dood paard en wij besloten de stekker er per direct uit te trekken

Wim Stolwijk, Voorzitter De Meern

Tijdens een speciaal ingelaste ledenbijeenkomst besloot het bestuur van De Meern gisteravond dat het team van Jan Oosterhuis per direct uit de competitie wordt gehaald. Voorzitter Wim Stolwijk is vooral opgelucht dat het volgens hem onvermijdelijke besluit is genomen. ,,De algemene ontwikkeling van zondag- naar zaterdagvoetbal hebben wij nog lang kunnen verhullen. De problemen ontstonden toen wij drie jaar geleden ons tweede zondagelftal kwijtraakten. Bovendien liepen de sponsorinkomsten waarmee wij de zondagselectie financierden terug.”

Intentie

Het werd daardoor steeds moeilijker een volwaardig eerste elftal op de been te brengen, legt Stolwijk uit. ,,Als bestuur hadden wij de intentie om na dit seizoen met het eerste zondagteam te stoppen. Maar tijdens de ledenbijeenkomst stelde ik op een gegeven moment de vraag wie er binnen de club bij gebaat was om het seizoen af te maken. Het was trekken aan een dood paard en wij besloten de stekker er per direct uit te trekken”, aldus Stolwijk.

Trainer Jan Oosterhuis begrijpt de beslissing van de club, maar een gevoel van verslagenheid overheerst. ,,Wij hebben dit seizoen elf van de twaalf wedstrijden verloren, maar deze strijd wilden wij per se niet verliezen. Dat het toch gebeurt zorgt ervoor dat mijn verblijf bij De Meern is uitgelopen op één grote teleurstelling.”

Frans van Seumeren

Oud-voorzitter en -hoofdsponsor Frans van Seumeren vindt het jammer dat De Meern de stekker uit het zondagvoetbal heeft getrokken. ,,We hebben met z’n allen lang de kar getrokken en zijn in de derde divisie beland. Dat was het hoogtepunt”, zegt de grootaandeelhouder van FC Utrecht. ,,Toch is De Meern weggezakt en staan ze onderaan in de eerste klasse. De algehele tendens is dat steeds minder spelers op zondag willen voetballen. Het is heel moeilijk om de beste voetballen te behouden voor de zondag. Als oud-voetballer van De Meern vind ik deze beslissing uitermate jammer.”

Van Seumeren denkt niet dat De Meern op zaterdag binnen een paar jaar kan doorgroeien naar de derde divisie. ,,Ik vind dat het eerste elftal het paradepaardje van de club moet zijn met uitstraling in de regio. Alleen heb ik het idee dat dit niet zo wordt beleefd bij De Meern. Daar zien ze een voetbalclub als een maatschappelijk project. Helemaal niets ten nadele van het bestuur dat er nu zit, zij mogen die keuze maken. Daar kan ik prima mee leven, maar het is niet mijn filosofie.”

Utrecht