Deen van Embricqs, hier links nog in het shirt van Eemdijk, speelt volgend seizoen voor Maarssen.
Volledig scherm
Deen van Embricqs, hier links nog in het shirt van Eemdijk, speelt volgend seizoen voor Maarssen. © Rodney Kersten

Deen van Embricqs van Sportlust’46 naar Maarssen

Deen van Embricqs (29) is de eerste versterking die zaterdagtweedeklasser Maarssen voor komend seizoen heeft vastgelegd. De in Amsterdam geboren rechtsbuiten komt over van hoofdklasser Sportlust’46.

Van Embricqs speelde eerder in de jeugdopleiding van AZ, FC Twente en Volendam. Bij de Volendammers maakte hij op 26 maart 2010 tegen SC Cambuur als invaller zijn profdebuut in de eerste divisie. Vervolgens speelde hij de volle negentig minuten tegen FC Zwolle, maar meer speeltijd kreeg hij in het vissersdorp niet. In de zomer van 2011 verkaste Van Embricqs naar FC Breukelen, daarna volgden Ajax (amateurs), opnieuw FC Breukelen en Eemdijk. Sinds 2018 voetbalt hij voor Sportlust’46 in Woerden.

Bij het ambitieuze Maarssen wordt Van Embricqs herenigd met een aantal oud-ploeggenoten van FC Breukelen, waar hij ook met de huidige trainers Marco van der Meer en Herman Jansen samenwerkte. Maarssen ziet Marc van Rees na dit seizoen vertrekken naar VVJ, de andere basisspelers hebben aangegeven bij de koploper in de tweede klasse B te blijven.

Utrecht