Gökhan Yasar (rechts) namens Hercules in actie tegen Westlandia.
Volledig scherm
Gökhan Yasar (rechts) namens Hercules in actie tegen Westlandia. © Foto Ruud Voest

DHSC hengelt Gökhan Yasar binnen, Cortie op verlanglijstje

HoofdklasseGökhan Yasar speelt komend seizoen voor DHSC. De 30-jarige spits komt over van stadgenoot Hercules

Quote

DHSC wil graag omhoog en ik wil ze daar graag bij helpen.

Gökhan Yasar

Yasar werkte in het verleden samen met coach Gert Kruys, die komend seizoen voor de groep staat op sportpark Wesley Sneijder. Utrechter Yasar maakt om meerdere redenen de overstap naar DHSC. ,,Ik wilde dicht bij huis voetballen. DHSC is een ambitieuze club met een prima selectie en een goede trainer. Daarnaast trekt het zaterdagvoetbal mij meer aan.

Yasar vond de keuze tussen Hercules en DHSC niet moeilijk. ,,Er was ook een club uit de tweede divisie geïnteresseerd, maar dat is voor mij best een eind rijden. DHSC wil graag omhoog en ik wil ze daar graag bij helpen.”

Voordat het zover is, wil Yasar eerst het seizoen bij Hercules goed afmaken. ,,Ik heb goede gesprekken gevoerd met de beleidsbepalers. Zij hebben begrip voor mijn keuze. De wintertransfer van DOVO naar Hercules was voor beide partijen een win-winsituatie. Hercules voetbalde goed, maar had geen eindstation. Nu doen we het goed en pakken we punten. Ons doel is een plek in de middenmoot.”

Eerder maakte DHSC bekend dat de middenvelders Soufian Moro en Jordy ten Borgh na de zomer de selectie van DHSC versterken. Daar staat het vertrek van Marley Berkvens en Vlatko Lazic tegenover. De club voert ook gesprekken met Yannick Cortie van IJsselmeervogels over een overstap naar DHSC.

Utrecht