John Vink is per direct weg als trainer van hoofdklasser DHSC.
Volledig scherm
John Vink is per direct weg als trainer van hoofdklasser DHSC. © Foto Ruud Voest

DHSC neemt per direct afscheid van coach John Vink

HoofdklasseDHSC heeft met onmiddellijke ingang afscheid genomen van trainer John Vink.

Dat laat voorzitter Hans Berrens van de Utrechtse zaterdaghoofdklasser weten. ,,John had al een aflopend contract. Tijdens de winterstop is nog de ambitie uitgesproken om met elkaar alles te doen om kampioen te worden. De laatste dagen zijn er gesprekken geweest binnen DHSC. Het bestuur heeft mede naar aanleiding hiervan gedacht maatregelen te moeten nemen om toch de doelstelling te bereiken. Hierdoor is besloten om per direct met John te stoppen.”

Ondanks de koppositie van DHSC, de Utrechters staan met negentien duels twee punten voor op naaste achtervolger Sportlust’46, is de clubleiding niet tevreden over het spel na de winterstop. ,,We hebben punten gepakt, maar het spel was niet goed", zegt Berrens. 

Oog van de naald

Quote

Inhoude­lijk wil ik er niet te veel over zeggen. Daarvoor is het nog te vers en is de teleurstel­ling groot.

John Vink

,,Zaterdag speelden we een heel slechte wedstrijd tegen FC Rijnvogels. Thuis tegen SC Feyenoord was het een stuk beter, maar een week eerder bij hekkensluiter Achilles’29 kropen we door het oog van de naald. Ook de wedstrijden tegen ARC en DUNO hielden niet over. Wij hadden niet het gevoel dat het beter ging worden. Ook de spelers moeten in de spiegel kijken, maar wij denken dat de aanpak van John Vink is uitgewerkt.”

Voor Vink kwam de mededeling vandaag als donderslag bij heldere hemel. ,,Een club kan dit besluit nemen", is de reactie van de inwoner van Vleuten. ,,Ik zag het niet aankomen. Inhoudelijk wil ik er niet te veel over zeggen. Daarvoor is het nog te vers en is de teleurstelling groot.”

Jeffrey Sneijder neemt voorlopig de honneurs waar en zit zaterdag op de bank als DHSC voor de districtsbeker Fortuna Wormerveer ontvangt. DHSC gaat op zoek naar een trainer met de juiste papieren om het seizoen af te maken.

Utrecht