Volledig scherm
Archiefbeeld © Ruud Voest

Dit heb je dit weekend gemist op de sportvelden

OverzichtOok dit weekend werd er weer volop gesport in de regio Utrecht. Wij zetten de belangrijkste resultaten op een rijtje.

Voetbal

Tweede divisie

GVVV - Jong Vitesse (0-3)

GVVV heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen niet in een resultaat om kunnen zetten. In Arnhem waren er zeker kansen, maar uiteindelijk hielden de beloften van Vitesse de punten in eigen huis: 3-0.Derde divisie

Derde divisie

DOVO - Achilles’29 (3-3)

DOVO gaf vanmiddag een zeker lijkende overwinning uit handen op eigen veld. De ploeg van Gert Kruys kon een 3-1 voorsprong - opgebouwd door onder meer twee treffers van Joshua Patrick - niet vasthouden tegen de degradant.

Hercules - Quick (2-4)

Hercules is er niet in geslaagd de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Tweemaal kwamen de Utrechters goed uit de startblokken, maar even zo vaak herstelde tegenstander Quick de schade.

Hoofdklasse

UDI’19 - VV De Meern (2-0)

VV De Meern is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen UDI’19 te winnen. In Uden wonnen de Brabanders met 2-0.

Eerste klasse

DHSC - WV-HEDW (3-1)

Zaterdageersteklasser DHSC zette vanmiddag een grote stap naar de titel door WV-HEDW met 3-1 kloppen. Volgende week zaterdag valt de beslissing.

vv Nieuw-Lekkerland - SV Geinoord (0-2)

Geinoord heeft directe degradatie weten te ontlopen in de eerste klasse. Het won zelf bij Nieuw-Lekkerland en zag nummer laatst GJS uit Gorinchem verliezen. Geinoord gaat in de nacompetitie strijden om lijfsbehoud.

SVL Langbroek - LRC Leerdam (2-2)

SVL is nog altijd niet helemaal veilig, ook niet na het gelijkspel op eigen veld tegen LRC uit Leerdam. Het zag concurrent GRC namelijk winnen, waardoor een resultaat op de slotdag gevraagd wordt om aan alle onzekerheid een einde te maken.

Tweede klasse

Waterwijk - FC De Bilt (1-5)

FC De Bilt heeft op overtuigende wijze het kampioenschap in de tweede klasse B veroverd. In Almere won de ploeg van Alain Hijman vanmiddag met 1-5 van Waterwijk.

PVCV - Quick 1819 (2-1)

PVCV heeft in de tweede klasse B goede zaken gedaan door van degradatieconcurrent Quick 1819 te verslaan. Op sportpark Fletiomare Oost wonnen de Vleutenaren met 2-1.

Derde klasse

Zwaluwen Utrecht - HDS (5-1)

Zwaluwen Utrecht heeft een ruime overwinning geboekt op HDS. De Utrechters wonnen met 5-1 en staan door de overwinning van koploper Theole nog op twee punten achterstand

CDW - FZO (2-1)

CDW heeft in de derde klasse een belangrijke zege geboekt tegen FZO. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen won de ploeg van trainer Maurice Pot met 2-1.

Hockey

Play-offs Hoofdklasse

Kampong - HGC (3-2)

De hockeyers van Kampong staan in de finale van de play-offs om de landstitel. De regerend landskampioen uit Utrecht won ook in de return van HGC. 

Den Bosch - SCHC (3-0)

De hockeysters van SCHC hebben het matchpoint in de halve finale van de play-offs om de landstitel tegen Den Bosch niet kunnen verzilveren. De Bilthovenaren kregen vanmiddag in de return in Den Bosch een mentale dreun.

Den Bosch - SCHC (1-0)

Op zondagmiddag speelde SCHC wederom tegen Den Bosch. De hockeysters zijn er niet in geslaagd de finale van de play-offs om de landstitel te bereiken. De Bilthovenaren verloren de beslissingswedstrijd van Den Bosch met 1-0.

Promotieklasse

Hurley - Schaerweijde (4-3)

Na de 4-3 nederlaag bij kampioen Hurley lopen de hockeyers van Schaerweijde voor het derde jaar op rij promotie naar de hoofdklasse mis. Een regelrechte blamage van de ploeg van coach Suzan Veen.

 Voordaan - Qui Vive (2-2)

De hockeyers van Voordaan zijn nog niet veilig in de promotieklasse na de 2-2 remise tegen Qui Vive. De ploeg van coach Peter Jonker heeft met nog één wedstrijd in het verschiet een voorsprong van twee punten op de rode streep. Aanvoerder Adriaan Stolk maakte met twee doelpunten een 0-2 achterstand goed.

Korfbal

Ereklasse

Dalto - Koog Zaandijk (15-25)

Dalto is na een thuisnederlaag tegen Koog Zaandijk gedegradeerd uit de ereklasse, het hoogste korfbalniveau op het veld.

Utrecht