Volledig scherm
FC De Bilt (hier op archiefbeeld) had ook vandaag reden voor een feestje. © Foto Ruud Voest

Dit heb je dit weekend gemist op de sportvelden

OVERZICHTEr werd zaterdag weer volop gesport in de regio. Wij zetten de belangrijkste resultaten voor u op een rijtje.

Voetbal

Tweede divisie

VVSB - GVVV (1-3)

GVVV heeft vanavond de uitwedstrijd tegen VVSB in de tweede divisie gewonnen. In een vermakelijke wedstrijd waarin GVVV noodgedwongen doelman Jansen moest wisselen werd het 1-3.

Derde divisie

DOVO - ONS Sneek (2-1)

In eigen huis heeft DOVO vanmiddag drie punten bij mogen schrijven na de overwinning op ONS Sneek. Hoewel de ploeg van trainer Gert Kruys vlak voor rust op achterstand kwam, zorgde Joshua Patrick na rust alsnog voor vreugde in Veenendaal.

ADO’20 - Hercules (1-2)

In de derde divisie heeft Hercules vanmiddag in Heemskerk een zeer belangrijke 1-2 overwinning geboekt op ADO’20.

Hoofdklasse

IFC - De Meern (2-2)

Hoofdklasser De Meern dacht in Hendrik-Ido-Ambacht de vierde overwinning van het tot dusver dramatisch verlopen seizoen te gaan boeken, maar zag IFC diep in de blessuretijd langszij komen: 2-2.

Eerste klasse

DHSC medekoploper in eerste klasse A

DHSC is door een uitstekende overwinning op FC Aalsmeer (1-4) koploper in de eerste klasse D. Doordat concurrent AFC bij CSW met 1-1 gelijk speelde, zijn de Utrechtse voetballers weer op kampioenskoers.

GJS - Geinoord (1-1)

Zaterdageersteklasser Geinoord speelde vanmiddag voor het eerst onder leiding van de nieuwe coach Ricky Testa La Muta onnodig met 1-1 gelijk bij GJS.

Tweede klasse

FC De Bilt - Delta Sports’95 (4-3)

De topper in de tweede klasse B tussen FC De Bilt en Delta Sports’95 werd vanmiddag een spektakelstuk, dat de thuisploeg met 4-3 won. FC De Bilt heeft de titel nu binnen handbereik.

JSV Nieuwegein - IJFC (1-1)

JSV Nieuwegein heeft in de tweede klasse teleurstellend gelijkgespeeld. Op het eigen sportpark Galecop werd het tegen laagvlieger IJFC 1-1, zodat het verschil tussen de twee ploegen drie punten blijft.

Spanning in derde klasse D

In de derde klasse D is het puntenverschil tussen de top drie tot het minimum gedaald. Mede door de verrassende uitslag die koploper CDW behaalde tegen middenmoter DVSU is de spanning helemaal terug.

Hockey

Promotieklasse

Schaerweijde - HIC (8-4)

De hockeyers van Schaerweijde lieten in een waar doelpuntenfestijn geen spaan heel van HIC. De promotieklasser uit Zeist houdt dankzij de overtuigende overwinning nog altijd zicht op het ticket voor de play-offs om promotie naar de hoofdklasse.

Volleybal

Topdivisie

Peelpush - Utrecht (3-0)

De volleybalvrouwen van Utrecht zijn er niet in geslaagd om het kampioenschap in de topdivisie en daarmee de promotie naar de eredivisie te veroveren.

Utrecht