Volledig scherm
Gert Kruys is niet langer meer trainer van DOVO. © Foto Ruud Voest

DOVO breekt per direct met trainer Gert Kruys

VertrekGert Kruys is niet langer de trainer van DOVO. De samenwerking tussen de Utrechtse trainer en de Veenendaalse derdedivisionist is per direct verbroken. Kruys was bezig aan zijn vierde seizoen bij DOVO.

Teleurstellende resultaten liggen ten grondslag aan de breuk. DOVO verloor de afgelopen vier competitiewedstrijden en staat vijftiende, een plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen in de nacompetitie. Zaterdag ging DOVO in eigen huis met 2-6 onderuit tegen Excelsior’31. Na afloop van de nederlaag kondigde Kruys aan dat hij zijn ploeg in het vervolg van de competitie minder aanvallend zou laten spelen, maar daar krijgt hij de kans niet meer voor. 

Onder Kruys’ leiding promoveerde DOVO naar de derde divisie, maar de hoge verwachtingen op dat niveau konden niet worden waargemaakt. Vorig seizoen was het al onrustig rond Kruys, toen een deel van de spelersgroep het vertrouwen in de trainer had opgezegd. Destijds koos DOVO de kant van de trainer.

Aan het begin van het seizoen liet Kruys al weten dat het zijn laatste seizoen zou zijn in Veenendaal. De club stelde Patrick Loenen al aan om de ploeg volgend seizoen te gaan leiden. DOVO speelt aankomende zaterdag een uitwedstrijd bij koploper Sparta Nijkerk. Wie tijdens die wedstrijd op de bank zit, is nog niet bekend.

Utrecht