Volledig scherm
Simon van Zeelst scoorde vanmiddag voor DOVO. © DOVO

DOVO verslikt zich tegen hekkensluiter De Dijk

DERDE DIVISIENa de donkere wedstrijddag voor Kerst, waarop DOVO een lange zegereeks eindigde met een thuisnederlaag tegen FC Lisse, hebben de Veenendalers het nieuwe jaar teleurstellend ingeluid. Tegen De Dijk werd het 1-1.

Hoe er gewonnen zou worden maakte niet uit, áls er maar gewonnen werd. Dat was de teneur die heerste bij DOVO, voorafgaand aan de ontmoeting met de staartploeg van de derde divisie. Getraind door geboren Veenendaler Kees Oostermeijer bouwt De Dijk - gemiddelde leeftijd 21 jaar - aan een nieuwe toekomst na een roerig seizoen. Dat gaat met vallen en opstaan, en met verrassingen. Zo snoepten de Amsterdammers een punt af van titelkandidaat Quick Boys en won het vlak voor de winterstop ruim bij ASWH.

Je kunt dus maar beter goed starten na de winterstop wist DOVO, dat met Harkemase Boys en Hoek ook nog eens pittige uitwedstrijden in jacht op de tweede periode wacht. Een puike vrije trap van Kesly den Haag belandde zo in de dertiende minuut bij Simon van Zeelst. Die kopte binnen achter Kay Hilverink, met 18 jaar de jongste speler vanmiddag op het veld.

Maar De Dijk maakte na de 1-0 handig gebruik van de ruimte in de defensie bij DOVO. De thuisploeg wilde meer, maar verslikte zich behoorlijk. Nadat de bezoekers in de 33ste minuut al roken aan de gelijkmaker, was dat pleit een minuut later beslecht. Kubilay Koylu was de man die juichend wegliep toen hij doelman Rodney Ubbergen in de verre hoek had verschalkt. Koud in het nieuwe jaar mopperde het thuispubliek op Panhuis.

Dat deed het na negentig minuten opnieuw. DOVO had in de tweede helft de druk er wel op staan en kreeg corners bij de vleet, maar telkens was er de branie van Hilverink geweest die de flankballen weg bokste. Joshua Patrick was twee keer dicht bij de 2-1, maar toen Panhuis in de 88ste minuut opsprong van vreugde keurde scheidrechter Robin Hensgens zijn treffer af.

Utrecht