Volledig scherm
De staf van FC Utrecht op archiefbeeld © Foto Ruud Voest

FC Utrecht besluit trainingskamp in Oostenrijk winnend

FC Utrecht heeft het slotakkoord van het trainingskamp in Oostenrijk winnend afgesloten. Tegen de Russische subtopper Arsenal Tula won de formatie van Jean-Paul de Jong met 2-1 door doelpunten van Simon Gustafson en diens naamgenoot Makienok.

De Jong greep deze week – en ook de eerdere oefenwedstrijden in de voorbereiding – aan om formaties en spelers op posities te testen. Zo ook vandaag, toen FC Utrecht met een verkapte 4-3-3-opstelling begon met Sander van de Streek als (valse) spits en Simon Gustafson voorin. Daarom stond Anouar Kali niet als ‘6’ opgesteld maar op één lijn met Urby Emanuelson en Joris van Overeem.

Maar in deze formatie was Utrecht zoekende tegen de Russen, die in het eerste kwartier voldoende kansen kregen om te scoren. Uiteindelijk was het een handsbal die ervoor zorgde dat dat daadwerkelijk kon gebeuren, de toegekende penalty werd perfect binnengeschoten door Tkachev. Niet veel later kopte Willem Janssen de gelijkmaker binnen, die om onduidelijke redenen werd afgekeurd. Drie minuten later was het alsnog raak toen Leon Guwara, de absolute uitblinker vandaag aan Utrecht-zijde, de bal voortrok en Gustafson die bal knap in de kruising joeg.

Na rust nam het toch al niet denderende niveau verder af, met name aan de kant van de Russen. Lukas Görtler had als invaller al snel na een voorzet van Guwara de 2-1 moeten maken, maar hij faalde opzichtig. Na een uur spelen wisselde De Jong liefst zes keer en waren het twee invallers die de wedstrijd uiteindelijk beslisten. Een goede voorzet van Patrick Joosten werd door de boomlange Makienok binnengeknikt. FC Utrecht miste daarna nog enkele opgelegde kansen op 3-1, maar met de zege kan FC Utrecht met een positief gevoel huiswaarts, na de trainingssessie van morgenochtend.

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Troupée (62’ Klaiber), Van der Maarel (76' Hoogenhout), Janssen (62’ Leeuwin), Guwara (62’ Mamengi); Kali (62’ Strieder); Van Overeem (62’ Boussaid), Emanuelson (62’ Joosten); Gustafson (62’ Kerk), Van de Streek (46’ Görtler), Dessers (46’ Makienok).

Utrecht