Volledig scherm
Timo Letschert, terug in de Galgenwaard. © Foto Ruud Voest

Focus op PEC na hosanna rondom speelgerechtigde Letschert

In Utrecht heerste er vandaag een jubelstemming door de rentree van publiekslieveling Timo Letschert (25). De verdediger kan zondag zelfs al spelen tegen PEC nadat hij vanavond speelgerechtigd werd verklaard.

Door Tim Reedijk

Letschert heeft de volledige voorbereiding gedraaid met Sassuolo en is, na twee zware blessures in de afgelopen twee jaar, weer helemaal wedstrijdfit. Vanwege officiële formaliteiten leek het 'heel lastig' om hem zondag al in te zetten. Maar tegen de verwachtingen in heeft de Italiaanse bond vandaag tempo gemaakt, waardoor Letschert tóch speelgerechtigd is en kan starten tegen PEC.

Trainer Jean-Paul de Jong kan niet beschikken over Rico Strieder. De verdedigende middenvelder miste ook al de seizoensopener tegen PSV vanwege een ‘tik op zijn been’. Hij is inmiddels weer in training, maar nog niet op het veld. Verder is Giovanni Troupée, vorige week basisspeler, een twijfelgeval. De rechtsback heeft eveneens een tik gehad op de training, al verwacht De Jong dat hij morgen wel meetraint. Daarom is hij ‘gewoon’ een optie voor het duel met PEC, maar ligt het voor de hand dat Sean Klaiber zal starten als rechtsback.

Publiekslieveling

Quote

Buiten het feit dat hij een enorme publieks­lie­ve­ling is, heeft Timo ook bewezen een speler te zijn die een elftal op sleeptouw neemt

Jean-Paul de Jong

Met de komst van Letschert wordt de concurrentiestrijd achterin steeds groter. ,,Buiten het feit dat hij een enorme publiekslieveling is, heeft Timo ook bewezen een speler te zijn die een elftal op sleeptouw neemt”, vindt De Jong. ,,Hij legt de lat voor zichzelf en het team hoog. Met de ervaringen in het buitenland denk ik dat Timo de ploeg in balans kan houden.”

Waarmee De Jong indirect aangeeft dat Letschert gehaald is voor de basis. Dat terwijl ook van aanwinst Emil Bergström een hoop wordt verwacht. En dan heb je centraal achterin nog de onbetwiste captain Willem Janssen én Ramon Leeuwin, al lijkt die af te stevenen op de uitgang. Voor hem lonkt een buitenlandse transfer, terwijl er ook nog sluimerende interesse voor Klaiber is.

Maar in Utrecht ligt de focus nu vooral op de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na het magere optreden in Eindhoven met een terechte 4-0-nederlaag ten gevolge moet er in de Galgenwaard een en ander rechtgezet worden, vindt ook De Jong. ,,Over vorige week kunnen we niet tevreden zijn. We hopen zondag zoveel mogelijk mensen te ontvangen om de eerste drie punten bij te schrijven.”

Utrecht