Volledig scherm
Spelers van Magreb op archiefbeeld. © Angelo Blankespoor

FOX Sports daagt Magreb'90 voor de rechter

Het Utrechtse Magreb’90 zakt steeds dieper in het moeras nu het dinsdag voor de rechter moet verschijnen. FOX Sports heeft de club uit de derde divisie gedagvaard.

De betaalzender wil na lang wachten via een rechterlijke procedure geld zien van de derdedivisionist. Het gaat volgens een goed ingevoerde bron om een bedrag van € 2.500 euro, bestaande uit maandelijkse abonnementskosten van 121 euro, vermeerderd met de kosten van betalingsherinneringen.

Wie in Nederland in een publieke gelegenheid zoals een voetbalkantine naar televisie uitzendingen van FOX Sports wil kijken moet een zakelijke licentie afsluiten. Magreb’90 betwist aldus de bron de rechtmatigheid daarvan. De licentie zou aan de deur zijn verkocht aan een voormalig secretaris. De club meent dat met deze verkoopmethode de colportagewet is overtreden.

Wie Magreb’90 zal vertegenwoordigen in de zitting is niet duidelijk. De club zit zonder bestuur sinds voorzitter Tino Klein en penningmeester Mo el Osrouti afgelopen week zijn opgestapt. Beiden zullen maandag de rechtbank in Arnhem informeren dat zij zich namens de club terugtrekken uit de beroepsprocedure die het heeft aangespannen tegen de Belastingdienst. Magreb’90 is het niet eens met de naheffing van bijna 400.000 euro die het opgelegd heeft gekregen.

Quote

Ook FC Utrecht en de gemeente zijn schuldei­sers.

De vereniging gaat daarnaast gebukt onder een schuldenlast van 30.000 euro, zo werd eerder duidelijk. Geld om daar onderuit te komen is er niet, waardoor een faillissement steeds meer een kwestie van tijd lijkt.

Naast FOX Sports is FC Utrecht één van de andere schuldeisers. De FC krijgt nog geld van Magreb’90 voor een oefenwedstrijd die het in 2014 op sportpark Papendorp speelde. De gemeente Utrecht, Eneco en de busonderneming die de spelers van het eerste elftal naar uitwedstrijden vervoert, hebben ook nog geld tegoed.

In het AD Utrechts Nieuwsblad van vandaag blikt deze krant terug op het afgelopen jaar van Magreb’90.

Utrecht