Een vertrouwd beeld in Mühldorf. De selectie traint op het veld dat aan het slot ligt waar de week wordt doorgebracht.
Volledig scherm
Een vertrouwd beeld in Mühldorf. De selectie traint op het veld dat aan het slot ligt waar de week wordt doorgebracht. © Frank Zilver

Geen drie helften voor FC Utrecht tegen Arsenal Tula

TrainingskampBij FC Utrecht hadden ze graag drie in plaats van twee helften gespeeld in de oefenwedstrijd tegen Arsenal Tula, vanmiddag om 17.00 uur in het Oostenrijkse Mondsee. Met als doel om zoveel mogelijk spelers (veel) minuten te laten maken. Daar hadden de Russen echter geen trek in.

En dus moet trainer Jean-Paul de Jong hardere keuzes maken voor de tweemaal 45 minuten van vanmiddag. Als de voortekenen niet bedriegen, begint hij ook vandaag met veel potentiële basisspelers aan de aftrap. Vermoedelijk gaat Cyriel Dessers starten. De Belg miste nog de wedstrijd van vrijdag tegen Red Bull Salzburg (1-0 verlies) door knieproblemen, waarvan hij nu volledig is hersteld. Simon Makienok bevestigde dit weekend dat hij, als alles volgens planning verloopt, één helft speelt tegen de Russen. Vermoedelijk starten ook David Jensen, Giovanni Troupée, Mark van der Maarel en Anouar Kali tegen Arsenal Tula.

Arsenal Tula is de nummer 7 van Rusland van vorig jaar. Met als bekendste speler toen Artem Dzjoeba, die zich liet gelden op het WK deze zomer. Hij was gehuurd van Zenit Sint-Petersburg. Vitesse, dat eveneens twee weken in Oostenrijk bivakkeert voor een trainingskamp, oefende vrijdag tegen de Russen. De Arnhemmers gaven een 2-0 voorsprong weg en sloten uiteindelijk af met een 2-2-gelijkspel. Net als Red Bull Salzburg begint Arsenal Tula al eerder aan het seizoen in de Premier Lig (29 juli tegen Dinamo Moskou) dan FC Utrecht (16 augustus tegen PSV).

Na de wedstrijd tegen Arsenal Tula staat er morgenochtend om 10.30 uur nog één trainingssessie gepland. Daarna pakt de selectie haar spullen, waarna FC Utrecht terugkeert naar de Domstad.

FC Utrecht oefende vrijdag tegen Red Bull Salzburg en verloor nipt met 1-0. Hier aanwinst Simon Gustafson aan de bal.
Volledig scherm
FC Utrecht oefende vrijdag tegen Red Bull Salzburg en verloor nipt met 1-0. Hier aanwinst Simon Gustafson aan de bal. © Frank Zilver

Utrecht