Volledig scherm
Geinoord won met 3-1 van GJS. © Stan Bos

Geinoord uit acute degradatiezorgen na winst op hekkensluiter

EERSTE KLASSEZaterdageersteklasser Geinoord deed zichzelf vanmiddag een groot plezier door GJS te verslaan. Het gat met de hekkensluiter is nu vijf punten.

Geinoord keek na acht minuten tegen een achterstand aan. Jan-Maarten van Dijk maakte de overtreding, Quincy Martens bleef koel vanaf de stip. Het was Elvin Hardeveld die de Nieuwegeiners na 25 minuten op gelijke hoogte schoot. GJS miste daarna via Louis Damen en Quincy Bartens twee dotten van kansen op de voorsprong. Op slag van rust kreeg Geinoord een strafschop na een overtreding op Timo Meerding. Het was opnieuw Hardeveld die vanaf de stip het doelpunt op zijn naam schreef.

Meteen na rust kreeg Timo Meerding een goede kans op de 2-1, maar hij vond GJS-doelman Raymon den Haan op zijn pad. Geinoord mocht daarna niet klagen dat scheidsrechter Maurick van Dijk het vlagsignaal van de clubgrensrechter overnam en de kopgoal van Sjors Hendriks werd geannuleerd. Dertien minuten voor tijd bezegelde Sem van Zwieten namens Geinoord het lot over GJS: 3-1. Na de treffer van invaller Kenny Lagendijk was het billenknijpen, maar de punten bleven in Nieuwegein.

Geinoord staat nu vijf punten boven hekkensluiter GJS en is voorlopig uit acute degradatiezorgen.

Utrecht