Volledig scherm
Gert Kruys wordt de nieuwe trainer van DOVO. © Foto Ruud Voest

Gert Kruys volgt John Vink op als coach van hoofdklasser DHSC

Nieuwe coachGert Kruys (58) volgt komend seizoen John Vink op als trainer van zaterdaghoofdklasser DHSC uit Utrecht.

De naam van de Zeister coach zong al langer rond op sportpark Wesley Sneijder. Kruys, die twee weken geleden wegens tegenvallende resultaten vertrok bij derdedivisionist DOVO uit Veenendaal, was in het verleden werkzaam als trainer van Holland, de voorloper van DHSC. Kruys was in het profvoetbal werkzaam voor AGOVV, Cambuur Leeuwarden, FC Den Bosch. De Graafschap, FC Volendam en Sparta. In de amateurs coachte de oud-profspeler van FC Utrecht IJsselmeervogels en DOVO.

,,Wij zijn blij dat het ons is gelukt om Gert vast te leggen”, laat DHSC-voorzitter Hans Berrens in een eerste reactie weten. ,,Samen met hem denken we de volgende stap in het realiseren van onze ambities te kunnen zetten.”

Onder huidig coach John Vink kent DHSC een sterke periode. De Utrechters promoveerden afgelopen seizoen in het eerste volledige jaar onder Vink naar de hoofdklasse. Daarin staat DHSC nu één punt achter koploper AZSV. Zaterdag gaat DHSC op bezoek bij Zwaluwen, een week later volgt de thuiswedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande. Dat is het laatste duel voor de winterstop. Het is nog niet bekend bij welke club Vink na de zomer aan de slag gaat. De inwoner van Vleuten kreeg vorige maand te horen dat zijn contract in Ondiep niet zou worden verlengd.

Utrecht