Volledig scherm
Roy Terschegget heeft net voor rust GVVV op 2-1 voorsprong gezet. © BSR/Soccrates

GVVV dient IJsselmeervogels nekslag toe

Tweede divisieGVVV heeft IJsselmeervogels de nekslag toegediend in de titelrace van de tweede divisie. De middenmoter uit Veenendaal versloeg de kampioenskandidaat met 3-2 op sportpark Panhuis. De winnende treffer viel in de slotseconden en kwam uitgerekend van Sherwin Grot, ex-IJsselmeervogels.

In de eerste helft was IJsselmeervogels veruit de meest dominante ploeg. De Spakenburgse nummer 2 van de tweede divisie drukte dit overwicht bijvoorbeeld uit in twee ballen op de paal. Voor het opmerkelijkste moment zorgde Danny van den Meiracker. De spits uit Baarn knalde vanaf 35 meter op de paal, waarbij GVVV-doelman Johan Jansen waarschijnlijk de treffer al noteerde.

GVVV, de nummer 10 van de ranglijst, bleef slechts overeind door goed verdedigen van Bart Hulsbos. IJsselmeervogels trof via het hoofd van Ali Alla opnieuw de paal in de dertigste minuut. 

Verrassend genoeg kwam GVVV door een eigen doelpunt van Marciano van Leijenhorst op voorsprong in de 42ste minuut na een inzet van Roy Terschegget. IJsselmeervogels sloeg onmiddellijk terug via een rake pingel van Van den Meiracker na een overtreding van Wilco den Hartog, 1-1. Tot vreugde van de Veenendalers kwamen ze in de blessuretijd van de eerste helft ook nog onverdiend op voorsprong, 2-1. Roy Terschegget gaf het laatste tikje.

In de tweede helft trok IJsselmeervogels al in de 55ste minuut in balans. Van den Meiracker speelde diep op Maikel de Harder, deze bediende de meegelopen Robbert Olijfveld, 2-2. GVVV-trainer Niek Oosterlee dacht het tij in de laatste twintig minuten te kunnen keren met een dubbele wissel. Hij bracht aanvallende middenvelder Bendadi en aanvaller Sherwin Grot in het veld.

De beste kans op de winnende treffer voor de gasten was voor Van den Meiracker. Uit een omhaal werkte hij de bal op de kruising. IJsselmeervogels ging in de slotfase wanhopig op zoek naar de winst, maar het verspeelde bij GVVV uiteindelijk drie heel dure punten in de titelrace met AFC, dat wel zegevierde en het gat vergrootte naar acht punten.

Volledig scherm
© BSR/Soccrates

Utrecht