Volledig scherm
Ondanks een pass van Roy Terschegget (hier op archiefbeeld) waaruit Jeremy de Graaf kon scoren, won GVVV vanmiddag niet van Barendrecht. © Pro Shots

GVVV doet vooral zichzelf pijn bij BVV Barendrecht

TWEEDE DIVISIEGVVV heeft het zichzelf in Barendrecht onnodig moeilijk gemaakt. Na een uitstekende beginfase gaf de ploeg uit Veenendaal de voorsprong op kinderlijke wijze uit handen.

De Veenendalers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en kregen daardoor meteen al twee mogelijkheden om op voorsprong te komen. Het was dan in de tiende minuut dan ook raak toen Jeremy de Graaf na een schitterende bal van Simon Brouwer de bal in de verre hoek schoot en daarmee GVVV op 0-1 zette.

Er leek geen vuiltje aan de lucht tot Barendrecht na een minuut of twintig meer initiatief nam. Dat resulteerde in de vijfendertigste minuut in de gelijkmaker. Na een onhandige terugspeelbal van Mourad Marbouh kon Bas Mourits profiteren: 1-1. Even later kwam GVVV met de schrik vrij toen Danny Monster een diepe bal gaf op Tim Eekman, zijn voorzet mistte scherpte waardoor Mourits niet tot scoren kom komen.

In de veertigste minuut viel er voor de fans van Barendrecht wel wat te juichen tot Bas Mourits een dieptepass koel af wist te ronden en zo de 2-1 op het scorebord zette. GVVV was op dat moment al enige tijd geen schim meer van de ploeg die het eerder in de wedstrijd was. De Veenendaalse ploeg maakte een slappe indruk.

Kort na rust was het weer raak voor Barendrecht toen Donny Navajas Sanchez de 3-1 maakte. Dat liet GVVV niet op zich zitten en langzaam maar zeker kwamen de Veenendalers terug in de wedstrijd. Natuurlijk werd daarbij veelvuldig gezocht naar spits Jeremy de Graaf. Hij werd een aantal malen gevonden, maar het duurde tot de zestigste minuut tot De Graaf, na een pass van Roy Terschegget, het doel wist te vinden: 3-2.

Vervolgens ging het team van Niek Oosterlee op zoek naar de gelijkmaker. Deze kansen kwamen ook wel, maar het lukte niet om tot scoren te komen. Door deze aanvallende intenties kwam er ruimte in de verdediging, waarvan Barendrecht-speler Yorik van Deelen wist te profiteren. Met nog enkele minuten te spelen velde hij het vonnis over GVVV door de 4-2 te scoren.

Utrecht