Volledig scherm
Soufiane Lagmouchi, vorige week. © BSR Agency

GVVV kan geen potten breken bij beloften Vitesse

Tweede divisieGVVV heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen niet in een resultaat om kunnen zetten. In Arnhem waren er zeker kansen, maar uiteindelijk hielden de beloften van Vitesse de punten in eigen huis: 3-0.

Zonder de geblesseerde Roy Terschegget - hij raakte vorige week zwaar geblesseerd en heeft met het oog op zijn naderende vertrek zijn laatste wedstrijd voor GVVV al gespeeld - begonnen de Veenendalers aan het duel dat eigenlijk nergens meer om ging. GVVV is namelijk al geruime tijd veilig in de tweede divisie met een elfde plek voor aanvang van het duel met de directe concurrent.

In het eerste bedrijf waren er kansen over en weer te noteren. Toch was het de thuisploeg die met een 1-0 voorsprong de kleedkamer opzochten. Een tweetal minuten voor rust rondde Lars ten Teije koelbloedig af nadat doelman Johan Jansen hem de bal op een presenteerblaadje gaf.

Na rust kon de ploeg van Niek Oosterlee niet snel terugslaan. Een poging van Sherwin Grot verdween over het Arnhemse doel en enkele minuten later lag hij er aan de andere kant in. Het was Mats Grotenbreg die van ruim buiten de zestien op fraaie wijze raak knalde om de voorsprong van Jong Vitesse te verdubbelen. GVVV had op dit punt nog iets meer dan een half uur om een nederlaag in de één na laatste van het seizoen te voorkomen, maar slaagde daarin niet meer. Het werd zelfs nog erger, toen Taoufik Adnane vijf minuten voor tijd de bal over de doellijn liep: 3-0.

Utrecht