Volledig scherm
Kozakken Boys-speler Mats van Huigevoort in duel met GVVV'er Rodny Hofman. © Proshots/Peter van Gogh

GVVV levert alle ballen en de punten in

TWEEDE DIVISIEOp een sprankelende wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys volgde een matig vervolg tegen Kozakken Boys. GVVV toonde zich vandaag de meester van het inleveren en dat kwam de Veenendalers duur te staan: 0-1.

Wat leverde GVVV een dramatische eerste helft af. Geen kans creëerde het. De thuisploeg gaf alleen maar weg. Tegen Kozakken Boys, het elftal van de controle en het afwachten en dan toeslaan, was inleveren het motto. Alsof je op zaterdag een volle boodschappenkar met lege flessen komt inruilen bij de Appie. De tegenstander uit Werkendam maakte er handig gebruik van in de vierendertigste minuut. Het Panhuis haalde opgelucht adem toen een voorzet van de linkerkant voor het doel van Johan Jansen vloog, maar niemand had Don Bolsius bij de tweede paal gezien. Die tikte simpel binnen: 0-1.

Deel twee verliep een stuk aantrekkelijker voor het thuispubliek. Sherwin Grot en Soufiane Laghmouchi hadden de stand gelijk kunnen tillen, maar daar stak Quentin Jakoba voor de lijn een stokje voor. De enige (!) kans voor GVVV volgde voorafgaand aan het drieluik van Ahmed el Azzouti, de gevaarlijkste man bij Kozakken Boys. GVVV mazzelde dat diens doelpogingen net de scherpte miste.

GVVV probeerde de zaken nog recht te zetten met een dubbele wissel. Daarin maakte Mo Bendadi zijn opwachting. De van FC Lienden overgekomen speler rook twee minuten voor tijd dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal uit een voorzet van Danny de Leeuw was onmachtig.

Utrecht