Volledig scherm
Simon Brouwer viert een van zijn treffers. © BSR Agency

GVVV wint dan toch na knotsgek doelpuntenfestijn bij seizoensafsluiting

Tweede divisieGVVV is in een knotsgekke laatste wedstrijd van het seizoen met de schrik vrijgekomen. De ploeg van Niek Oosterlee bouwde tegen Rijnsburgse Boys in een uur een gigantische voorsprong op, verspeelde die vervolgens bijna helemaal in luttele minuten, om even later dan toch de drie punten veilig te stellen: 6-5.

Volledig scherm
© BSR Agency

De Veenendalers maakte de gasten uit Rijnsburg vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat er voor hen niets te halen viel op sportpark Panhuis. In de tweede minuut was het namelijk al raak, toen Mart de Jong van buiten het strafschopgebied uithaalde en de bal via de onderkant van de lat in het doel verdween. Daarna bleef GVVV het vijandige doel bestoken, twintig minuten later resulterend in de 2-0 via Jeremy de Graaf. Nog voor rust deed de uitzwaaiende Simon Brouwer een flinke duit in het zakje met opeenvolgende treffers: 4-0 bij de thee.

Toen De Graaf een kwartier na rust de stand naar 5-0 tilde met zijn tweede van de middag, leek er geen vuiltje aan de lucht. GVVV gaf het publiek een mooie uitsmijter om het seizoen af te sluiten. Maar toen begon het gekkenhuis in Veenendaal. Via achtereenvolgens Guido Janssen, Marc Magan en tweemaal Jeffrey Jongeneelen kwamen de bezoekers in vier minuten tijd helemaal terug in de wedstrijd. Op dat moment waren er nog twintig minuten te spelen en gingen alle alarmbellen rinkelen. De Graaf gaf GVVV weer de ruimte waarnaar het zo snakte, maar Rijnsburgse Boys vond opnieuw de aansluiting vijf minuten voor tijd. Daarin kregen beide ploegen nog grote kansen, maar een twaalfde goal bleef uit.

Door deze overwinning - en De Treffers dat won bij Jong Sparta - stijgt GVVV op de slotdag nog twee plekken naar de tiende plaats in de eindrangschikking in de tweede divisie.

Volledig scherm
© BSR Agency

Utrecht