Handbal Houten kampioen Eredivisie

PROMOTIEDankzij een makkelijke 32-17 zege op de reserves van Aalsmeer is Handbal Houten vanavond kampioen van de eredivisie geworden. De ploeg van Rick Louw debuteert daardoor volgend seizoen op het allerhoogste niveau: de BeNe League.

Kampioenswedstrijden zijn vaak zenuwslopend, maar daar was in een matig gevuld sportcentrum The Dome geen sprake van. Stipt Payroll/Houten speelde dit seizoen twee keer gelijk, bij Hellas en de tegenstander van vanavond: Aalsmeer 2. De overige zeventien duels werden allemaal gewonnen en ook in de return tegen Aalsmeer kwamen de Houtenaren geen moment in de problemen. Halverwege was het verschil al aanzienlijk, 17-9, en in de tweede helft lieten de mannen van Louw geen spaan heel van de jeugdige bezoekers. Het werd uiteindelijk 32-17, waarna het feest losbarstte.

Volledig scherm
Handbal Houten is kampioen van de eredivisie en komt volgend jaar uit in de BeNeLeague. © Martin Veldhuizen

Houten veroverde ook vorig seizoen de titel in de eredivisie, maar promotie naar de BeNe League moest via de play-offs worden afgedwongen. Dat mislukte. Dankzij een gewijzigde promotieregeling was het kampioenschap deze competitie wel voldoende. Vanaf de eerste competitiewedstrijd maakte Houten geen geheim van z’n ambities. Met de tweede opeenvolgende titel zette het vanavond de kroon op een voortreffelijk seizoen, waarin het simpelweg veel te sterk was voor de concurrentie.

Utrecht