Volledig scherm
Dave Hensbergen op archiefbeeld. © Marnix Schmidt

Hercules begint cruciale Paasdubbel met zege op directe concurrent

derde divisieHercules is de belangrijke Paasdubbel met succes begonnen. Het had vanmiddag aan één goal genoeg in het thuisduel met mede-laagvlieger EVV Echt. Dave Hensbergen zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing: 1-0.

Het was warm op Sportpark Voordorp, waar de nummers 15 en 13 de degens kruisten. Beide ploegen staan gelijk in punten en strijden tegen degradatie, maar nummer 13 Hercules heeft nog een wedstrijd tegoed. Een uiterst belangrijke ontmoeting dus voor beide ploegen, al was die noodzaak niet altijd terug te zien in het spel. Er waren een paar mogelijkheden te noteren in het eerste bedrijf, maar de beginstand stond ook halverwege nog op het scorebord.

Datzelfde was het geval bij de drinkpauze, vanwege de hitte, halverwege de tweede helft. Tot daar een kwartier voor tijd ineens Dave Hensbergen was die de openingstreffer maakte. De bezoekers uit Limburg moesten daarna alles of niets gaan spelen en de lange bal hanteren, maar gescoord werd er niet meer, waardoor Hensbergen matchwinner werd.

Hercules heeft door deze belangrijke zege weer wat ademruimte in de derde divisie, maar de blik zal alweer snel op maandag moeten. Dan wacht namelijk nummer 5 Goes.

Utrecht