Volledig scherm
Jochem Twisker maakt het seizoen af bij Hercules. © Foto Ruud Voest

Hercules laat Jochem Twisker niet naar Spakenburg vertrekken

Derde divisieJochem Twisker was maandagavond persoonlijk rond met Spakenburg. De inwoner van Bussum zou per direct overstappen naar de nummer veertien van de tweede divisie als opvolger van de naar Feyenoord vertrokken John de Wolf. Totdat zijn club Hercules gisteren de overgang blokkeerde.

,,Jochem belde mij zondagavond op dat hij door Spakenburg was gepolst’’, zegt René van der Kooij, technisch manager van Hercules. ,,Voor het weekeinde hielden we rekening met dat scenario, daarna niet meer.’’

Toch gaf de club Twisker toestemming om met Spakenburg te gaan praten. ,,Ondertussen hebben wij de alternatieven bekeken, maar daar kwamen we niet uit.’’ En dus hield de Utrechtse derdedivisionist zijn trainer aan zijn contract. ,,Vanuit de overtuiging dat Jochem begrip voor ons standpunt zou hebben en vol overgave zijn werk zou blijven doen’’, aldus Van der Kooij.

Twisker bleef achter met een dubbel gevoel. ,,Dat ik met Spakenburg ben gaan praten en tot overeenstemming kwam, geeft aan hoe ik erin sta. In alle opzichten was dit een verbetering geweest, die past bij mijn ambities.’’ Toch verwijt hij Hercules niets. ,,Ik heb met mijn volle verstand een contract getekend bij deze club, waar ik heel erg happy ben. Ik ben geen type dat dan vervelend gaat doen.’’

En dus stond Twisker vanavond ‘gewoon’ op sportpark Voordorp op het trainingsveld en niet aan de blauwe zijde van De Westmaat.

Utrecht