Volledig scherm
René van der Kooij combineert vanaf komend seizoen het hoofdtrainerschap met zijn rol van technisch manager bij Hercules. © Foto Ruud Voest

Hercules legt droomkandidaat René van der Kooij vast

Derde divisieRené van der Kooij (49) volgt Jochem Twisker komend seizoen op als hoofdtrainer van Hercules. Hij gaat die functie combineren met zijn huidige rol als technisch manager.

Dé droomkandidaat bleek Hercules al in huis te hebben. In zijn zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer voor de Utrechtse derdedivisionist werd technisch manager René van der Kooij gevraagd of hijzelf geen goede optie was. ,,Vanwege het niveau waarop Hercules uitkomt, de kwaliteit van de jeugdopleiding en het vertrouwen dat de commissie Topvoetbal Hercules in mij toonde door mij een tweejarig contract aan te bieden, raakte ik steeds enthousiaster.”

Quote

Mijn komst gaat niet alleen de club en mezelf, maar ook de spelers een hoop plezier opleveren.

René van der Kooij

Van der Kooij verlaat zondagtweedeklasser SO Soest al na één seizoen. ‘Een moeilijke beslissing’, zegt de inwoner van Maassluis. ,,Er lag een fantastisch meerjarenplan om de club verder te helpen, maar deze kans wilde ik niet laten lopen.” Van der Kooij verwacht in het voorjaar van 2020 de opleiding UEFA A af te ronden. Ook zijn dubbelfunctie van hoofdtrainer en technisch manager levert geen problemen op, zegt hij. ,,Ik ga mezelf straks natuurlijk niet beoordelen. Dat mag de commissie Topvoetbal doen.”

Bestuurslid Sidney Volten noemt de aanstelling van Van der Kooij logisch. ,,René is goed ingevoerd in de club, hij kent de talentvolle jeugdspelers én heeft ervaring met het werven en inpassen van regionale talenten die via Hercules stappen willen zetten richting het betaald voetbal of de top van het amateurvoetbal.

Van der Kooij belooft de Utrechters avontuurlijk voetbal. ,,Mijn komst gaat niet alleen de club en mezelf, maar ook de spelers een hoop plezier opleveren.”

Utrecht