Volledig scherm
Tyrone Fonville (r) aan de bal. © Marnix Schmidt

Hercules ‘verliest’ met 2-2 van Hoogland

Geschiedenis herhaalt zichDankzij twee verdedigingsfouten kwam Hercules tegen Hoogland niet verder dan een gelijkspel. Aanvaller Tyrone Fonville kon er niet om lachen. ,,We hebben met 2-2 verloren.”

Door Martin Veldhuizen

In de tweede thuiswedstrijd van het seizoen herhaalde de geschiedenis zich voor derdedivisionist Hercules. Drie weken geleden verloren de Utrechters door twee kapitale defensieve fouten met 1-3 van Groene Ster. Vandaag speelde middenvelder Omar El Ghazouani na een half uur voor Sinterklaas.

Quote

Ik moest en zou scoren vandaag

Tyrone Fonville, Hercules

Zonder aanleiding speelde hij de bal totaal verkeerd terug, waarna ex-Herculaan Oskar van Logtestijn een vrije doortocht kreeg. De aanvaller won het duel met oud-ploeggenoot Fons Mulder en zette de bezoekers onverdiend op voorsprong. Want Hercules kreeg voor dat onnodige tegendoelpunt toch echt de betere kansen. Geduldig, soms iets té, zocht het elftal van Jochem Twisker de aanval, waarin met name Tyron Fonville opvallend actief was. De nummer negen krijgt nog weleens het verwijt dat hij niet egoïstisch genoeg is en vooral aandacht heeft voor zijn medespelers, maar tegen Hoogland was hij met name voor rust nadrukkelijk op zoek naar een treffer.

,,Ik moest en zou scoren vandaag”, aldus Fonville, die in de eerste drie kwartier liefst zeven keer in scoringspositie kwam. De eerste zes gingen naast (3x), over (1) en op de paal (prima kopbal), terwijl Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins één keer redding bracht.

Lange bal

Volledig scherm
Oskar Logtestijn van Hoogland in duel met Ralph Hovestad. © Marnix Schmidt

Poging zeven, op slag van rust, leverde wél een treffer op. Vijf minuten nadat Steff van Rooijen Hercules na een prima actie van Tijjani Noslin op gelijke hoogte bracht, anticipeerde Fonville goed op een lange bal van de van een schorsing teruggekeerde verdediger Ralph Hovestad. De fysiek sterke Fonville zette zijn tegenstander opzij en ramde de bal richting de goal. Via het been van een tegenstander kwam de bal voor de voeten van Noslin, die vervolgens eenvoudig kon binnenschuiven: 2-1. ,,Ik zette een prima blok en raakte de bal echt lekker. Helaas ging mijn schot er niet in, maar ik was blij dat Tijjani hem alsnog maakte”, keek Fonville op dat moment terug.

Drie minuten na rust was de voorsprong alweer verdwenen. Hercules zag bij een corner Hoogland-verdediger Ruud Vos over het hoofd, die volledig vrij geen moeite had de bal keihard in de bovenhoek achter de kansloze Mulder te koppen. Fonville: ,,We komen door een enorme blunder met 1-0 achter, maar buigen dat nog voor rust om. Na de 2-2 moesten we opnieuw beginnen en dat was tegen deze ploeg erg lastig.”

Direct na de gelijkmaker greep Twisker in. Verdediger Dave Hensbergen ging naar de kant, met Wouter Kenemans verscheen een derde aanvaller in het veld. Hoogland moest terug, maar een Utrechts doelpunt leverde dat niet op. Want Bruins stond paraat op een schot van Kenemans en ranselde ook een vrije trap van Fonville uit zijn goal.

Sip gezicht

En dus stond de aanvaller na afloop met een sip gezicht. Op de vraag of hij nog iets positiefs uit het gelijkspel kon halen, volgde een lange stilte. ,,Ik vind dat we vandaag met 2-2 verloren hebben. Want we voetbalden goed en kregen behoorlijk veel kansen.” Na enig aandringen kwam er toch nog een glimlach uit. ,,Vandaag heb ik niet gescoord, als ik volgende week weer zo veel kansen krijg, maak ik er drie. Of misschien wel vijf, net als PSV’er Donyell Malen.”

Utrecht